PES 2012 İncelemelerim

PES 2012 İncelemelerim

PES 2012 çıktı,çıkacak derken artık playstation kafelerde görmeye başladık. Benden haftasonu arkadaşlarımla gezerken bir kafede görünce girip oynama fırsatını bulmuş oldum. Oyunun menüsü ayarları vs. 2011’in efektleri değiştirilmiş hali. Yani 2010’dan 2011’e geçişte yaşadığımız o sıkıntılar bu 2012’de yok. Onun dışında oyun içindeki görsellikler ve futbolcuların hatları daha da gerçekçi geldi. Oyuna başladığımızda ilk başta 2011 gibi gelsede bir kaç maç sonrası farkı anlıyorsunuz. Bu farklar nedir derseniz, oyunda eskiden orta açtığınızda adam koşmaz etmezdi yani kaçırmak için ya özel tuşları kullanmak gerekiyordu ya da o anda orada olması gerekiyordu. İşte oyunun en güzel yanı artık bunları  oyun anında algılıyor ve sizin yerinize yapıyor. Yani köşeden orta açtığınızda futbolcu koşmaya başlıyor içeri ve top yakınlaşıncada futbolcunun kontrolü size geçerek artık son vuruşu yapabiliyorsunuz.

Buna benzer pas vermeler şut atmalar, havadan pas verme gibi kolaylaştırmalar yapılmış. Ayrıca benim 2011’de en çok sıkıntısını yaşadığım şey ise C. Ronaldo ile çalım atamamdı 🙂 Eskiden 2010’da orta sahadan başlar golü atar gelirken bunu 2011’de yapamamak beni çıldırtıyordu. 2012’debu kadar yapılmasada çalım atma işi biraz olsun geri dönmüş. Yani tüm takım yerine  bir kaç adam çalımlayıp pas attığınızda tekrar duvar pası size gelip devam edebiliyorsunuz. Oyun bu açıdan cidden güzel olmuş. Fifa 2012’yi oynama fırsatım olmadı; fakat onuda denk gelirse oynamayı düşünüyorum. Nedense fifa 2012’de sanki tren raylarında gider gibi geliyordu oyuncu koşuları bu nedenle onu uzun süredir oynamam.

Pes 2012’yi görsellik ve oynanabilirlik açısından beğendim. Fakat türkçe versiyonu yok mu yoksa bana mı denk geldi, oynadığımız oyun ingilizceydi. Türkçesine alışmak zor olmuşken şimdi eğer tekrar ingilizceye dönersek cidden kötü olacak. Bakalım bir kaç ay sonra anlayacağız. Ayrıca size oyundaki bazı hareketlerin nasıl yapıldığını gösteren bir video paylaşıyorum. Umarım pes severlerin işine yarar.

 

6 Comments

  1. selim avatarı selim dedi ki:

    pes te fifa da üzerinde çalışılıp emek verilmiş oyunlar.ancak ben bunca zaman bir pes oyuncusu olarak fifayı online oynamaktan çok keyif aldım.tüm oyunculara saygı ve sevgilerimle iyi oyunlar

  2. Hakan avatarı Hakan dedi ki:

    Aslında pes 2012 de kaleci karşılaşmaları, son anda top almalar gol kacırmalar vb. cok güçlendilirimiş.Bende 12 var en iyi oyuncusunda oynuom orta actı young kaleci cıkarttım Rooney in attığı kafa vuruş-unda top boş kaleye giderken direkeğe carpıyor gol de girmiyor:DBöyle cok şutlar calımlar yükseltilmiş.Calım atmanaın en kolay yolu ise direk hareket yapmak.yada koşu yaparken geriye bi anda cekilmek oyuncuyu şaşırtıo.Ronaldo,Messi,İniestaVe İbrahimovcin vuruş yetenekleri oldukca iyi.Uzaktan vuruşlar isabetli,Falsovlu ve sert gidio.Yani diceğimiz oyunun eksiklikleri tamamlanmış.Yorumlarda presin zorlaştığı gibi yorumlar var.Aslında aksine pres daha kolay oluo kaleciye bile pres yapıp top alabiliyoruz.Kaleci ile karşılaşmalarda kaleci kaleden cıkınca L1kare yapıp cok güzel şekilde topu aşırtıyorum.Birde kartlar var.Aslında kartlar biraz set denilebilir ama bence yerindee olmuş.Adamın yaptığı contura atakta biz adama arkadan kayıp yere düşürünce kırmızıyı yiyoruz.Birde biraz garip olan tek şey kavga olması bir adamı cok yere düşürünce o bize sataşmaya başlıo sonra hakme direk kırmızı kartı veriyor.yada bu bizede oluyor.Oyun modları acıkcası yükseltilmiş.Yani pes bana göre liderlikte

  3. yasin avatarı yasin dedi ki:

    pres yapıp rakipten top almak çok zor olmuş rakip senden çok rahat alıyor ama sen rakipten alamıyorsn herkez çok rahat çalım atabiliyor ben pek beğenmedim açıkcası

  4. yusuf avatarı yusuf dedi ki:

    Kaleciler biraz kötü olmuş sanki. Birebir de çok rahat geçilebiliyor. Çalım atmak bayağı bi kolaylaştırılmış ama. 2011’de fazla zorlayıcıydı gerçekten.

  5. trgy avatarı trgy dedi ki:

    Benim gözüme çarpan şey sürekli faul yaptığım için, hakemin hemen kırmızı kartı vermesi 🙂 Normalde pes 2011’de ceza alanında bile rakip takıma faul yapsanız anca sarı kart veriyor 2012’de orta sahalarda bile hakem kırmızıyı acımadan veriyor.

  6. Mert avatarı Mert dedi ki:

    Güzel bir inceleme olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir