Nikon D300s

Nikon’un Pro ürün gami içerisinde yer alan ve D100 ile D200 Modellerinin devamı niteliğinde çıkan D300 modelinde ki hatalar ve eksiklerin düzeltilmiş olarak piyasaya sürdüğü D300s, Professiyonel kullanıcılara iyi bir lens ile muhteşem ötesi görüntüler vaat ediyor. Yakın bir zamanda benim de almayı planladığım ve Nikon’un Amiral Gemisi diye tabir edilen DX format modellerinin bulunduğu seri içerisinde olan D300s Saniyede 7 kare seri çekim  yapabilme, 51 noktaya AF otomatik netleme sistemine ve görüntüyü yaklaşık yüzde 100 yansıtan bir vizöre sahip olma özellikleri ile övgüyü ve parasını hakediyor.

Genel Özellikler;

– 12.3 MP CMOS sensör
– 1005 Pixel ışık ölçümü
– 51 Nokta AF Netleme
– Çok Hızlı AF (modül : CAM 3500DX, 15 çapraz tip sensör ile çok geniş tarama alanı)
– Saniyede 7 kare çekim
– Her bir Lense ait ince ayar imkanı.
– Live View [920,000 pixel]
– 12 ya da 14 bit görüntü işleme seçeneği
– HD Video (1280 x 720p)
– Toza ve suya karşı çok daha iyi yalıtılmı, daha dayanıklı Aluminyum alaşımlı gövde.
– Çift kart yuvası
– Otomatik süreli çekim.
– Vizörde %100 görüntü oranı
– Yüksek ISO’da çok daha gürültüsüz sonuç.
– INFO düğmesi ile çok daha rahat ayar izleme ve kontrolü.
– Otomatik ve Yüksek Aktif D-Lighting seçenekleri (Active D-Lighting sensör üzerindeki görüntünün uç kontrast oranlarını çekim esnasında bölgesel olarak birbirine yaklaştırarak daha doğal sonuç sağlar, karanlıktaki ayrıntıları ortaya çıkarırken aydınlıktaki ayrıntı kayıplarını da azaltır)
– Sanal Ufuk çizgisi özelliği

nikon-d300s-2

Megapixel
Nikon, Canon’un 18-22 Mp gibi rakamlar da dolaşmasına inat, Asilliğinden ve Professiyonelliğinden hiçbir ödün vermeden gereksiz MP arttırmalarından kaçınarak yoluna 12.3 gibi ideal bir rakamla devam ediyor. ISO 200 ile ISO 3200 arasındaki ışık hassasiyet seçenekleri ile düşük noise değerlerine sahip görüntüler üretiyor. Ayrıca Lo 1 ve Hi 1 seçenekleri de sırasıyla ISO 100 ve ISO 6400 değerlerinin kullanımına imkan veren Nikon kullanıcılarına üstün fotoğraflar elde etmesi için olanak sağlıyor.

2
DX format
DX formatlı bir DSLR fotoğraf makinesindeki bu tür yeni özellikler deneyimli fotoğrafçıların daha esnek çekim koşullarına sahip olmasını sağlıyor. Buna ek olarak Nikon kullanıcıları 60’ın üzerinde Nikkor objektif arasından seçim yapma şansına da sahip oluyorlar.

Daha Hızlı
7 kare gibi yüksek bir çekim hızı ile kullanıcılara pratiklik sunarken, 130 milisaniye gibi bir açılış süresine sahip olan Nikon D300s’de Deklanşöre basım ile fotoğrafın kaydedilmesi arasında geçen süre sadece 49 milisaniye.

d300s

51 noktaya AF otomatik netleme
51 netleme noktası ile cihaz nesnelerin hareket etmelerinin kaçınılmaz olduğu durumlarda dahi fotoğrafları büyük hassasiyetle çekim imkanı sağlıyor. Ayrıca kullanıcılar tek noktaya netleme seçeneğinde 51 netleme noktasından herhangi biri tercih edilebiliyor. 3D takip modunda ise cihaz hareket eden nesneye göre netleme noktasın otomatik olarak kaydırarak gerekli ayarlamayı gerçekleştiriyor.

nikon-d300s-test

HD video kayıt
D-Movie fonksiyonu yüksek kalitede ses kaydı için harici mikrofon kullanabilme, kamera bünyesinde görüntü düzenleme ve video görüntüler üzerinde kırpma işlemleri gibi çeşitli fonksiyonlar ile kullanıcılarının işini kolaylaştırıyor. Ayrıca Tripod modunda kontrast tespitli AF otomatik netleme özelliğine sahip. Zengin Nikkor lens seçenekleri cihazın HD video kayıt yeteneğinde ciddi bir katkıda bulunarak geniş açıdan balık gözüne kadar geniş bir yelpazede son derece keskin netlikte ve değişik görüşler ile HD video çekimler yapılabilmesini sağlıyor.

3169879922_05929dcef1

Hafif Yapılı Magnezyum Alaşımlı Gövde
Her ne kadar Canon’a göre ağır bir yapıya sahip olsa da Nikon serilerine göre daha hafif bir malzeme kullanılmış ancak yinede Nikon ağırlığından ödün verilmemiş. Her kasasında Sağlam ve yalıtımlı bir yapıya önem veren Nikon, D300S’de de bu yapıyı sürdürmeye devam etmiş. Dış yüzeyinde, kasasında ve aynayı çevreleyen yapısında güçlü ve hafif magnezyum alaşımlı malzeme le bunu kanıtlar nitelikte

nikon-d300s-dslr

Otomatik Sahne Tanıma Sistemi
Nikon’a özgü akıllı ve özel geliştirilmiş poz ölçümleme uygulamaları baştan sona yeniden gözden geçirilmiş. 1,005 piksel RGB sensörden gelen hassas renk ve parlaklık bilgilerini otomatik netleme ve pozlamanın hassasiyetini arttırmada, i-TTL flaş kontrolünde ve otomatik beyaz dengesi ayarında kullanan Otomatik Sahne Tanıma Sistemi ile Nikon kullanıcılara ayrıcalık tanır nitelikte.

CF/SD çift hafıza kartı yuvası
Nikon D300s Modelinde CompactFlash ve SD hafıza kartlarını kullanıcıların aynı anda kullanabilmelerine imkan tanınmış.

Sessiz Deklanşör modu
“Q” Quiet Shutter-release sessiz deklanşör ile çekim modu ile kameranın aynası hareket ettiğinde ortaya çıkan ses kapatmaya imkan tanıyor.

7 Comments

  1. tarık taş avatarı tarık taş dedi ki:

    NİKON D300S STÜDYO AYARILARINI BİLEN ARKADAŞLAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

  2. tahir avatarı tahir dedi ki:

    Beyler çok boşa konusuyorsunuz..agir bady titremeyi engelliyor..daha net çekim yapma imkanınız oluyor.

  3. Ayhan Aydogan avatarı Ayhan Aydogan dedi ki:

    Kıyasladım. Ama genelde D300s ve Canon 7D kıyaslaması yapılır. D300s, D7000 kıyasla daha sağlam bir magnezyum kasa içeriyor. Bunun etkiside D300s ağırlık olarak yansımış durumda zaten sizin verdiğiniz resimdede göze batan önemli bir unsur yok. Tabi makineyi video kayıt için almıyorsanız. Ayrıca D7000 deki 16 Mp gereksiz ayrıntıya da hiçbir fotoğrafçının takılacağını zannetmiyorum.

  4. Erdi Uzun avatarı Erdi Uzun dedi ki:

    Nikonun bazı makinelerinde renkler hoş. Nikon d3200 var bende birde 2 hafta önce Canon650D aldım arasında nikonun kasa dayanıklığı var ancak canonun çekimlerde sağladığı kolaylık benim açımdan daha iyi. 5DMARK3 tecrübeside edindim Nikon d200 de ancak Canon bana göre biraz daha farklı.

    1. Ayhan Aydogan avatarı Ayhan Aydogan dedi ki:

      Dediğiniz modeller başlangıç serisi, Nikon D300s ise Amiral Gemisinde yer alıyor bu nedenle kıyas biraz zor. Aslına bakarsanız bende Canon hayranıyım ama Nikon’un 65 yıllık bir geçmişi var uzun yılar bir stüdyo makinesi olarak görsemde D300s’nin fotoğrafları daha doğrusu fotoğraftaki o ayrıntılar bana inanılmaz geldi.Nikon daha ağır ve büyük bir makine Canon ise Nikon’a göre daha hafif bu nedenle çekimlerde kolaylık sağıyor olabilir 7D Body 755Gm’ken D300s 980 Gr Arada büyük bir fark var. Ama Nikon’un büyüklüğü eli kavrayış biçimi Canon’a göre daha rahat eğer ağırlığı sorun etmiyorsanız Amiral Gemisine hoş geldiniz. Bu arada bir söz var Canon ideal sevgili gibidir, Nikon evlenilecek insan.

    2. Erdi Uzun avatarı Erdi Uzun dedi ki:

      Nikon bir kaç kez kullandım tabikide profesyonel makinanın ağırlığı çok önemli ancak sadece ağırlık ile olmuyor. Bana o yüzden canon her zaman önde.

    3. Ayhan Aydogan avatarı Ayhan Aydogan dedi ki:

      Canon ve Nikon tamamen bir tercih olayı, size en yakın gelen, elinize tuttuğunuzda çektiğiniz bir fotoğrafta size en çok mutluluğu veren sizin markanızdır. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir