LG G2 Donanım İncelemesi
LG G2 Android 4.2.2 işletim sistemi ile geliyor. Elbette telefonda standart bir Android arayüzü bulmak mümkün değil, özelleştirişmiş Optimus arayüz ile gelen telefon Android’i farklı bir havaya bürüyor. Çok sayıda özelleştirilmiş kısayol tuşları barındıran arayüz hem görünüm, hemde kullanım esnasında oldukça rahatlık sağlıyor.
1920 x 1080 çözünürlükte Full HD ekrana sahip olan G2, 5.2 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip olan ekranı 424 ppi piksel yoğunluğa sahip ve 407 cd parlaklık sağlıyor. Görsel kalitesi mükemmel derecede olan G2, True HD-IPS+ LCD ekranı ile de öne çıkıyor. IPS ekran LG G2’ye geniş görüş açısı sunuyor.
Yüksek bir parlaklığa sahip olan ekranın parlaklık ayarlarını en üst seviyeye çıkardığınız zaman gözünüzü rahatsız edebiliyor. Ayrıca telefonda bulunan otomatik aydınlatma özelliği ile normal şartlarda sensör’ün algıladığı ışık oranına göre ekranı aydınlatabiliyorsunuz. Bu sayede Şarj’dan da tasarruf sağlayabilirsiniz, sensör her ne kadar doğru çalışsa da dış ortamdayken ekran parlaklığı yeterli gelmeye biliyor. Bu tip bir durumda ise manüel olarak parlaklık oranını değiştirebiliyorsunuz.
LG G2’nin belki de en dikkat çeken ve beğenilen yanı Qualcomm’un Snapdragon 800 işlemcisine yer veriyor olması olacaktır. Dört çekirdekli işlemcisi ile bütün işlelerinizin anlık ve hiçbir donmaya maruz kalmadan sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmenizi sağlıyor.
Ayrıca yeni işlemci ile oyun zefkinin de arttığını düşünüyorum. Öyle ki denediğim yüksek ölçekli oyunların çoğunda beklemeden ve kasılma sorunlarıyla karşılaşmadan sorunsuz bir şekilde oynadım.
2.26 GHz bir hıza sahip olan G2, Qualcomm Snapdragon 800 yongaset ve Adreno 330 grafik işlemcisiyle adete ayağınızı yerden keserek sizi uçuracak. 2 GB RAM’i bulunan telefon ram bakımından da yeterli nitelikte sistem’den geriye kalan 900 mb ile 1 gb arasında bir rakam mevcut buda normal bir Android telefonda sizin istediğiniz tüm uygulamalara erişim sağlayabilmenizi için yeterli…
Telefon Türkiye pazarına 16 ve 32 GB olmaz üzere iki hafıza seçeneği ile geldi. İncelediğimiz 16 GB modelinde kullanılabilir alan 10.620 MB yani 5.380 MB bir alanı sistem işgal etmiş durumda… Eğer aşırı derecede bir oyun bağımlısı, Film izlemeyi seven biri veya sürekli olarak fotoğraf çeken biriyseniz 16 GB’lik versiyon yeterli gelmeyeceğini belirtmek isterim. Bu nedenlerden dolayı hafızayı kafanıza takarsanız 32 GB versiyonunu tereddütsüz seçmenizi tavsiyemdir. Zira hafızanın yetmemesi durumunda G2’de SD cart desteği olmadığı için dosyalarını silmek zorunda kalabilirsiniz.
Bu özelliklerin yanı sıra Bluetooth 4.0, GPS, NFC, Miracast, 802.11a/b/g/n/ac çift bant Wi-Fi ve Wi-Fi Direct desteğinin mevcut olduğunu görüyoruz. Ayrıca 42Mbps HSDPA, 21Mbps HSUPA mobil geniş bant desteğiyle hareket halindeyken de hızlı veri aktarımı yapabilirsiniz.
Wi-Fi konusunda daha detaylı konuşmak gerekirse telefonun iç ortam tam istediğimiz çekim kalitesine ulaşamadım. Ama dış ortam veya açık menzilli mekanlarda Wi-Fi çekimi çok uzak noktalara kadar mevcut. Denemelerim sırasında açık mekanda 50 MT uzaktan sorunsuz ve kesintisiz Wi-Fi bağlantısı gerçekleştirebildiğimi söyleyebilirim.
Aksesuar kullanmayı sorun etmeyenler içinde USB On-The-Go desteği bulunan G2 harici veya taşınabilir USB belleklerinizi özel bir aksesuar yardımıyla telefona bağlamanıza imkan sağlıyor. Şuan Android 4.2.2 versiyonuna sahip olan LG G2, Yakın bir zamanda gelecek olan Android 4.3 ile beraber daha da iyi bir konuma gelebileceğini söyleyebiliriz. Hatta G2’nin 4.3 güncellemesine uğramadan 4.4 Kitkat’ın da gelme olasılığı mevcut.
Yazı Serimizdeki Diğer Yazılar
Yani son dönemdeki telefonlarda hafıza sorunu bence çok büyük bir sorun. Burada hafıza kartı kullanımı önemli bir koz LG G2 telefon için.
Bu son gelecek olan Android güncellemesi ile beraber ortaya bomba gibi bir telefon çıkacaktır diye düşünüyorum. Son dönemde Galaxy’yi tahtından yıkacak gibi.
Bir oyun kurdu olarak oyunlardaki ekran görüntüler beni cezbetti çok acayip görüntüler gerçekten.
Telefon hakkında çeşitli makalelerinizi okuduktan sonra bende almaya ikna oldum. Acaba telefonu nereden satın alabiliriz varmı bir bilginiz?
Parlaklık orannin otomatik bir şekilde ayarlanması bulunmaz bir nimet bana göre. Oyunlardaki görüntülerde fevkalade gerçekten.
Son dönemdeki telefonlardaki en temel sorun şarj problemi. Anladığım kadarı ile şarjı sorunsuz ve uzun süreli gidebiliyor bu telefonda.
Kullanılan İPS ekranı gerçekten telefona farklı ve güzel bir hava katmış. Geniş bir görüş açısına sahip olan bu telefondaki ekran parlaklığıda göz çarpıyor.
Android ile LG G2 telefonunun birleşmesi farklı ve isabetli bir tercih diye düşünüyorum. En önemlisi ise donanımsal olarak kullanılan bu yeni sistemleri.
Qualcomm kullanımı gerçekten muazzam ve güzel bir tercih olmuş. Diğer telefonlarda olmayan bu özellik G2’yi biraz daha önde tutuyor.
Gerçekten donanımsal olarak eşsiz bir telefona benizyor bu LG G2 telefonu. Verdiğiniz fotoğraflar bunu kanıtlar nitelikte.
LG telefon olarak gayet kullanışlı bir telefon. Donanım konusunda kusursuz yapılmış bir telefon gibi duruyor.