Kısaca SEO Nedir ve Ne İşe Yarar?

Search Engine Optimization, yani Türkçe çevirisiyle Arama Motoru Optimizasyonu’nun kısaltmasıdır. İnternet kullanıcıları bilgi almak istedikleri konuları arama motorlarına yazarak en doğru ve güvenilir adrese ulaşmak isterler. Sitenizin arama motorlarında öne çıkıp güvenilir bilgi veriyor olması hem sizin hem de sitenizi ziyaret eden internet kullanıcılarının yararına olacaktır. Basit bir şekilde anlatırsak, SEO, bir web sitesinin teknik yapılandırmasını sağlar; bağlantı ve orijinal içeriklerin uyumluluğunun optimize edilmesini sağlar. Böylece sayfalar kolayca bulunabilir, kullanıcı arama sorguları için daha alakalı ve popüler hale gelebilir ve sonuç olarak arama motorları tarafından daha iyi sıralanırlar. Siteniz arama sonuçlarında ne kadar iyi görünürse, potansiyel ve mevcut müşterileri işletmenize çekme olasılığınız o kadar artar. Sitenizin arama sonuçlarında daha üstlerde gözükmesini istiyorsanız sitenizi SEO kurallarına uygun hale getirebilir, ya da bir SEO uzmanından yardım alabilirsiniz. Özellikle son zamanlarda İnternet kullanımının artması ve dijital pazarlamanın yaygınlaşmasıyla birlikte, SEO analizi çoğu firma için bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Kısaca SEO Nedir ve Ne İşe Yarar?

SEO Nasıl Yapılır?

SEO ve web siteniz üzerindeki etkisi hakkında düşünülecek çok şey vardır. Her ayrıntı önemli olsa da, bazıları diğerlerinden biraz daha fazla ilgiyi hak eder. Siteniz için SEO ayarları yaparken bilmeniz gerekenlere bir göz atalım…

1-Anahtar Kelime

İnternet kullanıcılarının herhangi bir ürün veya bilgiye erişmek için arama motorunda arattıkları kelimelerdir. Bu kelimelerin yeterli sayıda kullanılması, içeriğinizin arananla bağdaşmasını kolaylaştırır. Yetersiz anahtar kelime kullanımı sayfanızın yeterince öne çıkmamasına, fazla anahtar kelime kullanımı ise sayfanızın SPAM olarak algılanmasına neden olabilir.

2-Search Engine Results Page (SERP)

Türkçe çevirisiyle Arama Motoru Sonuç Sayfası anlamına gelen SERP, arama motorlarına bir anahtar kelime yazıldığında karşınıza çıkan sonuç sayfasıdır. Sitenizin bu sayfanın başlarında yer almasının size yararı olacaktır.

3-Meta Description

Arama motorlarında sıralanan web sitelerinin altında gördüğümüz açıklamalara denir. Sayfanız için yazdığınız Meta Description’ların kısa, net, ilgi çekici ve bilgi verici olmalarına özen gösterin. Mutlaka anahtar kelimeler kullanın fakat fazla kullanmaktan kaçının. Aynı Meta Description’ı farklı sayfalarda kullanmayın, özgün olun.

4-Başlık Etiketleri

Sayfa içeriklerinizde yer alan ana ve alt başlıklardır. Büyükten küçüğe H1, H2, H3, H4, H5 ve H6 şeklinde sıralanır. Başlık etiketi en fazla 50 ila 60 karakter arasında olmalıdır. Bunlar sitenizi arama motorunda öne çıkarmak için dikkat edilmesi gereken başlıca unsurlardan bazılarıdır. Fakat SEO oldukça geniş bir konudur ve algoritmanın değişmesiyle birlikte sürekli değişim halindedir. Sitenizi bir kere ayarlamanız yeterli olmayacaktır çünkü sürekli değişen algoritmaya ayak uydurmak için sık sık güncelleme gerekir. Bunun için en rahat çözüm bir SEO danışmanından yardım almak olabilir.

SEO Hizmeti ile Adımlarınız Sağlam Olsun

SEO hizmeti alarak gönlünüz rahat bir şekilde işinizi yapmaya devam edebilirsiniz. Maliyetleri artıracağından işletmenize özel bir danışman işe almak istemiyorsanız bir SEO ajansıyla iletişime geçebilirsiniz. Bu hizmet, dijital pazarlama maliyetini düşürmekle kalmayıp, web sitesi trafiğini arttırma, güvenirlilik ve prestij kazanma, marka bilinirliği ve görünürlük gibi uzun vadeli avantajlar sağlar. Sempeak, 11 yılı aşkın tecrübesi ve Torku, Watsons, Koçtaş, Yataş ve Canon gibi markalarla birlikte çalışmasıyla saygınlığını kanıtlamış uluslararası bir dijital performans şirketidir. Dijital dünyadaki rekabet ve hızlı değişimleri göz önünde bulundurarak siteniz için yapılması gerekenlere çözüm önerisi sunup, sizi bir adım öteye taşımayı görev edinmiştir. Sempeak ile çalışarak işinizi güvenli bir şekilde büyütebilirsiniz. SEO fiyatlandırması için Sempeak’ı ziyaret edebilir, iletişime geçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir