Hata Kodu 05 Red Onaylanmadı POS Hatası Nedeni ve Çözümü

Hata Kodu 05 Red Onaylanmadı POS Hatası, günlük ödeme veya alışveriş yapılan yerlerde sıkça karşılaşılan durumlardan bir tanesidir. Hata içerisinde kullanıcılar genellikle neyden kaynaklandığını anlamayarak endişeye kapılabiliyorlar. Oldukça basit bir hatadan kaynaklanan Hata Kodu: 05’i bugünkü yazımızda detaylı bir şekilde anlatacağız. Hadi başlayalım!

İlginizi Çekebilir: Aidatsız Kredi Kartı Veren Bankalar Hangileri?

Kredi kartı limitleri kişilerin gelirlerine göre belirlenerek ayarlanmaktadır. Kredi kartına ilk defa başvuru yapmış olan kişiler için bu sistem, gelirinin 2 katı olarak belirlenirken gelecek senelerde dört seneye kadar yükseltme yapılabilmektedir. Özellikle kendinizin de belirleyebileceği bu limitler, bazen farklı sorunlara yol açabiliyor. Bunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkan Hata Kodu 05 Red Onaylanmadı POS Hatası farklı soru işaretlerini karşımıza çıkan bir işlemdir. Hatayla karşılaştıktan sonra tereddütte kapılmamanız, belirttiğimiz adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

Hata Kodu 05 Red Onaylanmadı POS Hatası Nedeni ve Çözümü

Hata Kodu 05 Red Onaylanmadı POS Hatası Nedeni

Hata Kodu: 05 Red Onaylanmadı POS Hatası, belirli nedenlerden kaynaklanarak kullanıcılara sorunlar çıkarabilmektedir. Hata almanıza neden olan şeyden bahsetmeden önce kredi kartını kullanan müşterinin kartında bir çekme limiti var ise karttan birden fazla çekim yapılamadığını söyleyelim. Bu nedenle hata karşımıza çıkarak bizlere bir uyarı yapılmaktadır. Yani hata, kredi kartı limitinin yetmediğini ve artırılması gerektiği söylenmektedir. Hatanın çözümü içinse belirli adımları izlemeniz gerekir.

Hata Kodu 05 Red Onaylanmadı POS Hatası Çözümü

Hata Kodu: 05 Red Onaylanmadı POS Hatası ile karşılaştıktan sonra öncelikle yapmanız gereken şey kart bankası ile iletişime geçmek olacaktır. Bunun için müşteri hizmetlerini arayabilir veya fiziksel bankaya gitmeyi tercih edebilirsiniz. Bu noktada kredi kartınızın çekme limitini öğrendikten sonra limit yükseltme isteğinde bulunabilir, hatadan tamamen kurtulabilirsiniz.

Kredi kartı limit yükseltme isteğinde belirli belgelemeler yapmanız gerekebiliyor. Özellikle burada gelirinizin arttığına dair bir belgeleme yaparak bankanıza kanıt sunabilirsiniz. Fakat geliriniz artmadıysa ve siz kredi kartı limitinizi artırmak istiyorsanız bu banka tarafından olumsuz işlenebilir. Burada ise kredi notunuzun yüksek olmasına dikkat ederek limit yükseltmenizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir