Güvendeyim Uygulaması Nasıl Çalışıyor?

Doğal afetlerin çok sık yaşandığı bir ülkede yaşadığımız için bu tür uygulamalara ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Herhangi bir doğal afette kullanabileceğiniz “güvendeyim” uygulamasının nasıl kullanıldığını ve ne işe yaradığınız sizlere basit bir şekilde anlatmak istedik.

AKUT’un güvdendeyim uygulaması

Güvendeyim uygulaması hem Android hem de iOS için indirilebilir bir uygulama. Uygulamaya önceden 5 farklı numara girilebiliyor. Bu numaralara zor zamanda anında mesaj atacağınız için yakınlarınızın numarasını girmeniz gerekiyor. Bununla birlikte aynı şehirde yaşayan bir yakınınızı daha eklemeniz tavsiye ediliyor.

Güvendeyim uygulaması internete gerek duymuyor. Bu açıdan şu sıralar sık kullanılmayan sms hizmetinden faydalanıyor. İşin iyi tarafı gönderilen sms ücretsiz gönderiliyor. O sırada faturanızın olması, telefonunuzun aramalara kapalı olması ya da hattınızda para bulunmamasının önemi yok.

Güvendeyim uygulaması belirlediğiniz numaralara “güvendeyim” dediğiniz zaman belirlediğiniz numaralara güvende olduğunuzu sms şeklinde bildirmesinin yanında gps üzerinden bulunduğunuz kordinatları da karşı tarafa iletiyor. Bu sayede insanların nerede olduğunuzu bilmesi de söz konusu.

Yaşanan depremler neticesinde insanların çok tedirgin olduklarını ve bu tip uygulamalara ihtiyaç duyduklarını belirtmek lazım. Ayrıca bu tür afetler sonrası hatların aşırı yüklendiğini de görüyoruz. Bu tür uygulamalarla bunun çözülmesi gerekiyor.

iOS için buradan indirin. Android için buradan indirin.

Güvendeyim Uygulaması Nasıl Çalışıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir