Gmail Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Gmail, Google tarafından tamamen ücretsiz bir şekilde sunulan özel bir e-posta hizmetidir. İçerisinde onlarca farklı özellik ve seçenekleri barındıran hizmet, dünyanın en çok kullanılan mail uygulaması olarak da bilinmektedir. Hesabını artık kullanmak istemeyen kullanıcılar Gmail Hesap Silme İşlemi yaparak Gmail hesaplarını kolaylıkla silebiliyorlar. Peki Gmail Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır? Gmail Hesabı Silerken Nelere Dikkat Edilmelidir? Gelin bu konuyu yakından inceleyelim.

Google şifresini sıfırlama ve değiştirme konusunda zorlanıyorsanız Gmail Şifresini Sıfırlama Ve Değiştirme başlıklı rehberimizi inceleyebilirsiniz.

Gmail Hesabı Silme İşlemi

1. İlk olarak tarayıcı üzerinden Gmail hesabımıza giriş yapıyoruz ve sağ üst kısımda bulunun avatara tıklayıp “Google Hesabınızı yönetin” seçeneğine tıklıyoruz.

Gmail Hesap Silme İşlemi
Gmail Hesap Silme İşlemi

2. Karşımıza çıkan sekmenin sol tarafından “Veri ve Gizlilik” sekmesine tıklıyoruz.

Gmail Hesap Silme İşlemi
Gmail Hesap Silme İşlemi

3. Ardından en alt kısımda kalan “Diğer seçenekler” başlığı altında “Google Hesabınızı silme” seçeneğine tıklayınız.

Gmail Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

4. Bu kısımda Google hesabınızı silmek istiyorsanız için “Google Hesabınızı silme” seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.

Gmail Hesap Silme İşlemi
Gmail Hesap Silme İşlemi

Gmail Hesap Silme İşlemi içerisinde son kısımda karşımıza çıkan bütün maddeleri dikkatli bir şekilde okumaya özen göstermenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü geçmiş verilerinizi kaybetmek istemiyorsanız ve önemli belgeleriniz Google Hizmetlerinde kayıtlıysa hesabı silme işleminden sonra kurtaramayabilirsiniz.

Gmail Hesap Silme Linki

Google hesabınızın bulunması Gmail hesabınızında olduğu ve bütün Google hizmetlerinden faydalanabileceğimiz anlamına gelir. İlerleyen zamanlarda Google Gmail hizmetlerini artık kullanmak istemiyor, özel bir durumda hissediyorsanız hesabınızı kolaylıkla silebilmeniz mümkündür. Hesap kapatma ile alakalı bahsettiğimiz maddeleri uygulamak için direkt olarak Gmail Hesap Silme Linki bağlantısını kullanabilirsiniz. Linke tıkladıktan sonra üst başlıkta kalan maddeleri uygulamaya başlayabilir, hızlı bir şekilde işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Gmail Hesabı Silerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Google Gmail hesabınızı silmeye karar verdiğiniz zaman geçmişte kullandığınız bütün verileri de sileceğinizden söz edebiliriz. Özellikle bu başlık altında bahsedeceğimiz maddeler Telefondan Gmail Hesabı Silme yaparken verilerinizi gelecek zamanlarda da kullanmanızı sağlar ve rahat bir şekilde saklamanıza fırsat yaratır.

  • Hesabı sildiğiniz zaman içerisinde bulunan dosyalar, e-postalar, fotoğraflar, takvimler vb. alanlarda bulunan bütün içerikler silinmektedir. Bu nedenle ilk olarak dikkat etmeniz gereken şey Google Hesabı Silme işleminden önce hesabınızın verilerini aktarmak veya farklı bir depolama alanına kaydetmektir. Burada Google’ın sunduğu “Verilerinizi İndirin” seçeneğinden faydalanabilirsiniz.
  • Hesap silme işleminden önce dikkat etmeniz gereken önemli şeylerden biri de sosyal medya adreslerinizdir. Aktif olarak kullandığınız Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya uygulamalarına Gmail hesabınız bağlıysa farklı bir e-posta adresi tanımlamanızı öneriyoruz.
  • Gmail hesaplarınızda banka hesap bilgileriniz bulunuyorsa banka hesabınıza giriş yaparak iletişim bilgilerinizi değiştirmenizi tavsiye ediyoruz. Aksi bir durumda Mail Hesabı Silme işleminin ardından banka hesaplarınıza erişim sağlayamayarak büyük bir risk altına girebilirsiniz.
  • Gmail hesabınız bir şirket hesabıysa ve kayıtlı kişileriniz müşteriler ve tedarikçilerden oluşuyorsa rehber alanını depolayarak büyük bir önlem alabilirsiniz. Bununla birlikte önemli olan bu durumu, kendilerine de iletmeniz kolaylık sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir