Facebook’ta Mesajlar Butonu Kayboldu! Peki, Fascebook’ta Nasıl Mesajlara Gideriz?

Son güncellemelerden sonra Facebook’ta mesajlar butonu kaybolmuş durumda. Normalde Facebook mobile girdiğimizde arkadaşlık istekleri, mesajlar ve bildirimler şeklinde 3 buton vardı. Bu 3 butondan ortada olan mesajlar butonu artık yok. Peki, mesajlar butonu nereye kayboldu, biz Facebook’tan direkt olarak mesajlara nasıl ulaşacağız?12019322_986562994737235_1509548544_o

Facebook güncellendi ve mesajlar butonu eski yerinde yok, ancak farklı bir yere taşındı. Sizler için yüklediğim görselden gördüğünüz gibi Facebook’un mesajlar butonu artık sağ üst köşede. Mesajlar butonu da değil. Messenger işareti. Yani bu da demek oluyor ki Messenger olmadan artık Facebook mesajlardan faydalanamayacaksınız. İlla Messenger telefonunuzda yüklü olacak. Yüklü olmazsa ne olur? Az önce söylediğim gibi öncelikle mesajlardan faydalanamayız, Messenger işaretine tıkladığımız zaman da bizi Messenger yüklemeye davet eder.

Facebook bunu neden yaptı? Facebook Messenger kullanımını arttırmak için böyle bir yola gitti. Eskiden de bu durum vardı. Mesajlardan faydalanamıyorduk, ancak mesajlar kutusu yerindeydi. Şimdi göz önünden bir fazlalık kaldırılmış ve mesajlar artık iki uygulamaya bölünmüş oldu. Kısa yolu sağ üst köşeden kullanarak mesajlara ulaşabiliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir