Facebook Kodmatik Nedir, Nasıl Kullanılır?

Sadece Android ve iOS mobil platformlarında kullanılan kodmatik Facebook’un güvenlik önlemlerinden bir tanesidir. Hesap güvenliği açısından son derece önemli olan kodmatik için Facebook’un açıklamasını ele alırsak sizlere bu konuyu daha güzel kavratmış oluruz.

Facebook’un açıklamasına göre kodmatik nedir?

“Kodmatik, giriş onayları adlı ilave güvenlik önleminin bir parçasıdır. Giriş onaylarını açtığınızda, Facebook hesabınıza yeni bir bilgisayar veya cep telefonundan her giriş yapmaya çalıştığınızda, sizden özel bir güvenlik kodu girmeniz istenir.

Facebook uygulamasının bir özelliği olan Kodmatik, kısa mesaj (SMS) veya internet bağlantınız olmasa bile 30 saniyelik aralıklarla eşsiz güvenlik kodları oluşturur. Facebook’a giriş yaparken şifrenizle birlikte bu kodu kullanabilirsiniz. Şifrenizi yenilemeniz gerektiğinde de Kodmatik’i kullanabilirsiniz.”

Peki, kodmatiğe nasıl giriş yapabilirsiniz?

  • Facebook uygulamasına girin ve Android’de sağ üst köşede yer alan iOS’ta ise sağ alt köşede yer alan üç çizgi butonuna dokunun.
  • Karşınıza gelen ekranda aşağı kısımlarda kodmatik yazıyor olacak. Ona tıklayın.Facebook Kodmatik Nedir, Nasıl Kullanılır?
  • Bu defa karşınıza 6 haneli bir kod gelecek. Bu kod 60 saniyede bir değişir. Gereken yerlere bu kodu kullanabilirsiniz.Facebook Kodmatik Nedir, Nasıl Kullanılır?

3 Comments

  1. Nurhamin avatarı Nurhamin dedi ki:

    Merhaba
    Kodmatik kurdum fakat yedek almadım telefon değiştirdim şuan giremiyorum. Kimlik onayı gönderdim hiç cevap vermiyor çözüm var mıdır?
    Teşekkürler

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Yedek almadıysanız biraz zor dönüş yapılmasını beklemeniz gerekiyor.

      1. İbrahim şeker avatarı İbrahim şeker dedi ki:

        Aynı sorun bendede var malesef

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir