Facebook Arkadaş Önerme

Facebook Arkadaş ÖnermeFacebook’ta bildiğimiz iki çeşit arkadaş önerme var. Birincisi birinin size bir arkadaşı tanıyor olabileceğinizden dolayı önermesi. Diğeri Facebook’un çeşitli yöntemlerle insanlar seçerek tanıyor olabileceğiniz insanları size önermesi. İkisi de zaman zaman çok faydalı bir özellik olabiliyorlar.

Bir arkadaşınız sizinle arkadaş olmayan birini arkadaş olarak eklemeniz için size öneride bulunabilir. Normal şartlarda bu tanıdığınız bir kişidir. Bu yüzden böyle bir özellik olması arkadaşlarımızı bulmak açısından çok pratiktir. Size önerilen tanımadığınız bir kişi ise kabul etmenize gerek yok. Önerilen kişinin zaten siz onu eklemeden haberi olmaz. Eklemeyip direk silebilirsiniz.

Facebook’un arkadaş önerme mantığı da az önce anlattığımızın otomatik gerçekleşen şeklidir. Facebook birkaç mantığı bir araya getirerek size tanıyor olabileceğiniz insanları önerir. Bunlar içinden tanıdıklarınızı seçersiniz. Örneğin aynı etkinliğe katıldığınız birini tanıyor olabileceğiniz kişiler arasında görebilirsiniz ya da aynı sayfada paylaşım yaptığımız birini. Ortak arkadaşlardan da önerilen insanlar çıkabilir.

Facebook’un önerdiği insanlarda sizden habersizdir. Tanıdığınız kişileri buradan ekleyebilir ve paylaşıma başlayabilirsiniz. Buralarda daha çok ortak arkadaşlardan gelen sonuçlar mantıklıdır. Yine de belli olmaz elbette ki.

Sizde başkalarına öneri şeklinde görebilirsiniz. Bu durumu gizlilik ayarlarından kısıtlayabilirsiniz. Kime önerilip kime önerilmeyeceğinize basit bir şekilde karar verip ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz. Facebook arkadaş önerme çevremizi genişletmek ve arkadaşlarımızı bulmak için çok güzel bir yoldur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir