En İyi Simülasyon Oyunları [2024]

En iyi simülasyon oyunları verdiği keyif ve gerçekçi deneyim sayesinde oyuncuları kendine bağlıyor. Bazen çiftçi, bazen aşçı, bazen bir takım koçu, bazen de aklınıza bile gelmeyecek karakterlere sahip olabileceğiniz bu oyunlar sizlere gerçek bir dünyada hissetmenizi sağlıyor.

Biz de simülasyonlarda kaybolmayı sevenler için en iyi simülasyon oyunlarını bulduk. Gelin bilgisayar başına kilitleyen bağımlılık yapan oyunlara birlikte göz atalım.

Arkadaşlarınızla oyun oynamaktan hoşlanıyorsanız bu yazımıza da mutlaka göz atın: En İyi Arkadaşlarla Oynanabilecek Oyunlar – Online PC ve Mobil [2024]

Farming Simulator 22

Farming Simulator 22

En çok oynanan simülasyon oyunlarından biri olan Farming Simulator’un bu serisinde oyun keyfinizi artıracak birçok yenilik bulunuyor. Farming Simulator 22 oyununda temel göreviniz tarlalarınızı en verimli şekilde geliştirmek, arazinizi genişletmek ve ekipmanlarınızı yükseltmek. Gerçekçi bir simülasyon deneyimi sunan oyun, çiftçilik uzun vadeli bir faaliyet olduğu için oldukça yavaş ilerliyor. Tarlalarınızı ekip mahsül vermesini beklerken hayvancılık ve ormancılık da yapıyor, bir çiftçinin yapması gereken tüm işlerle ilgileniyorsunuz. En iyi simülasyon oyunları arasında yer alan bu oyunda Fransa’da zeytin yetiştiriciliği, Amerika’da buğday yetiştiriciliği ya da başka bir konumda pamuk yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken oyunu indirip haritadan geliştirmek istediğiniz yeri seçmek.

Ek olarak Farming Simülator’ün karakter kişiselleştirme, içinde bulunulan mevsime göre mahsül üretimi, taş toplama ve mırçlama gibi birçok özelliği bulunuyor. Çiftçi simülasyon oyunları ilginizi çekiyorsa bu oyunu mutlaka indirmelisiniz.

War Thunder

En İyi Simülasyon Oyunları [2024]

Dünya savaşlarının tarihini merak ediyorsanız ve hava savaşları ilginizi çekiyorsa War Thunder’ı mutlaka denemelisiniz. Online simülasyon oyunları arasında yer alan oyunda çoklu oyuncu modu da bulunuyor. Mükemmel mekaniklere sahip 300’den fazla uçak seçeneğinin bulunduğu oyunda tank ve gemiler de yer alıyor. Savaş tarihini en iyi şekilde yansıtan gerçekçi grafiklere sahip War Thunder, PC için en iyi simülasyon oyunları arasında.

The Sims 4

En İyi Simülasyon Oyunları [2024]

En iyi simülasyon oyunlarından birisi serinin dördüncü oyunu olan The Sims 4. Serinin bu oyununda biraz daha iyileştirilmiş karakter yaratma özellikleri bulunuyor. Ayrıca inşa araçları mevcut. The Sims 4, bütün özelliklerin bir arada olduğu en iyi simülasyon oyunları arasında. Oyuncuların karakter oluşturmasına, geliştirilmesine başka birinin karakterinin devralınmasına olanak sağlıyor. Yaşam simülasyon oyunları arasında binlerce oyunsever tarafından oynanan The Sims 4’te sinirli bir şarkıcı, çılgın bir zengin ya da hayal gücünüze göre bambaşka bir karakter yaratabilirsiniz.

Microsoft Flight Simulator

En İyi Simülasyon Oyunları [2024]

Microsoft Flight Simulator, 2022’de oynayabileceğiniz en iyi simülasyon oyunlarından biri. Pilotluk pratiği yapabilmeniz için emrinizde çok sayıda uçak bulunur. Oyunu kurcalayabilir ve uçağınızla farklı şehirleri keşfetmeye ve uçmaya başlayabilirsiniz. Oyun içerisinde gerçeğe çok yakın manzaralar ve gerçek dünyadan görseller bulunuyor. Örneğin Pasifik üzerinde uçma keyfini yaşayabilme şansı veriyor. Microsoft Flight Simulator ile birçok deneyimi oyun yardımıyla en gerçekçi şekilde yaşayabiliyorsunuz. Ancak bu oyunun yalnızca Xbox Series X/S ve PC’de çalıştığını hatırlatalım.

Euro Truck Simulator 2

En İyi Simülasyon Oyunları [2024]

2012’de piyasaya çıkan ve en iyi simülasyon oyunlar listesinde ilk sıralarda yer almayı başaran Euro Truck Simulator 2, bağımlılık yapacak bir sürüş deneyimi sağlıyor. Oyun, bilgisayarın yanı sıra macOS ve Linux’u da destekliyor. Euro Truck Simulator 2, basit bir konsepte sahip. Bu nedenle oldukça kolay oynanabiliyor. Oyun içerisinde Avrupa’nın çeşitli yerlerinden kargo alıp teslim edebiliyorsunuz. Oyunda bulunan diğer araçları da satın alabiliyorsunuz. Eğer yeterli oyun içi paranız yoksa araç alabilmek için kredi çekebilirsiniz. Çıkışının üstünden 10 yıl geçmesine karşın en iyi yaşam simülasyon oyunları arasında olduğunu ve daha güncel bir sürümünün olmadığını belirtelim.

Football Manager 2022

En İyi Simülasyon Oyunları [2024]

Futbol tutkunları için en iyi simülasyon oyunlarından biri Football Manager 2022. Bu oyun içerisinde gerçeğe çok yakın futbolcu verileri bulunuyor. Aynı zamanda oyun motoru da son yıllarda büyük oranda geliştirildi. Bu oyunda takımımızın finansmanıyla, taktiğiyle, oyuncularıyla ilgileniyorsunuz ve kupadan kupaya koşuyorsunuz. Football Manager 2022, futbol simülasyon oyunları arasında kesinlikle rakipsiz.

Cities: Skylines

En İyi Simülasyon Oyunları [2024]

En iyi simülasyon oyunları listemizde yer alan bir diğer oyun Cities: Skylines. Bir şehir simülasyonu olan ve Colossal Order şirketi tarafından geliştirilen bu oyun, çok gerçekçi ve kompleks bir şehir simülasyonu kurmanızı sağlıyor. Oyunda sıfırdan bir şehir inşa ediyorsunuz. Ancak bunu yaparken kaynaklarınızı iyi kullanmanız ve şehrinizin geleceğini düşünmek zorundasınız. Ayrıca vatandaşlarınız yönetim şeklinize göre tepkiler verebiliyor. Vatandaşlarınızı mutlu etmek için şehrinize yapacağınız yatırımları doğru seçmeniz gerekiyor.

PowerWash Simulator

En İyi Simülasyon Oyunları [2024]

En iyi simülasyon oyunları listemize klasikleşmiş oyunlardan sıkılanlar için harika bir simulatör oyunu ile devam ediyoruz. Apk dosyası ile telefon için simülasyon oyunları arayışında olanlara da hitap eden PowerWash Simulator, oldukça iyi vakit geçirmenizi sağlıyor. Oyunun temel mantığı çimler, sandalyeler, kamyonetler ve helikopterler üzerinde biriken pislikleri temizlemek. En büyük yardımcılarınız yani silahlarınız bir su jeti ve çeşitli sabun aromaları. Temizlik yapmayı sevenler için oldukça ideal bir oyun. Çünkü oyun boyunca çeşitli eşyalardan pislikleri temizlerken rahatlayacaksınız.

Thief Simulator

Thief Simulator

Oyun içerisinde bulunan ana karakter, suç işlemeye zorlanan bir mafya kölesidir. Hizmet ettiği kişi ise lider Vinny’dir. Oyun hikayesinin sonunda Vinny ana karakteri öldürmeye çalışıyor ancak başaramıyor. Bir sonraki güncellemede ana karakter bomba yapabilmek üç ayrı yere seyahat ediyor. Daha sonra bombayı Vinny’yi ve malikanesini havaya uçurmak için kullanıyor. Ana hikayesiyle bir hırsızlık simülasyonunu olan bu oyunu oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Android işletim sistemine sahip telefonlara da yüklenebilen ve en iyi mobil simülasyon oyunları arasında yer alan oyun PS4, Nintendo, PC, Xbox, MacOS gibi birçok platform üzerinden oynanabiliyor.

Cooking Simulator

En İyi Simülasyon Oyunları [2024]

Profesyonel bir şef deneyimi yaşamak isteyenler için en iyi simülasyon oyunlarından biri. Oyun içerisinde büyük ve gerçekçi bir mutfaktan sorumlu olacaksınız. Aynı zamanda dönemin en iyi şefi olmak için pişirme, kaynatma, karıştırma ve baharatlama gibi görevleri yerine getireceksiniz. Malzemelerinizi ölçerek eklemeniz ve süreye uygun pişirmeniz gerekiyor. Ama bütün bunları yaparken aç olan müşterilerinizi de bekletmemeniz şart. Bazı versiyonlarda ateş yakma, tabakları kırma ve mikrodalgayı patlatma gibi yetenekler de bulunuyor.

Planet Coaster

En İyi Simülasyon Oyunları [2024]

Lunapark simülasyonuna ne dersiniz? Kendi lunaparkınızı işleteceğiniz bu oyunda göreviniz yeni parkınızı dünyanın en heyecan verici oyunlarıyla doldurmak. Oyun içerisinde birçok nostaljik eğlenceler bulunuyor. Bol aksiyonlu, bol heyecanlı ve bol eğlenceli bir oyun deneyimi için mutlaka oynamanız gereken bir oyun. Üstelik hemen her platform üzerinden oynanabiliyor. Telefon için en iyi simülasyon oyununu arayanlar ya da PS4’ünde oynayacak oyun bulamayanlar için oldukça keyifli bir oyun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir