Blog Ödülleri 2011 için hazır mısınız?

Blog Ödülleri 2011 için hazır mısınız?Blogların her yıl oylama ileen iyi blog derecesine girmek için çalıştığı ve 4. cüsü yapılan blog ödülleri 2011 yakında bizlerle. Her yıl Mayıs ayında yapılan ödül töreni bu sene Aralık’ta yapılacakmış. Blog ödülleri ilk günden bu güne hem blogların kategorilerine göre, oylama usulüyle derecelendirildiği blog ödülü. Bu sene de diğer senelere göre kendini geliştirmiş bir yarışmanın karşımızda olacağından hiç şüphem yok.

Blog ödülleri hakkında geçen yılların istatistiğini çıkaran CreaSoup bize blog ödülleri konusunda detaylıca bir bilgi vermiş. Bu pdf’de yazılanlara göre blog ödüllerine olan katılım her sene artmakta ve oy kulnanan kişi sayısıda yine blog sayısındaki artış ile doğru orantılı olarak devam etmektedir. Eğitim düzeyinden cinsiyete kadar detalıca bilgi sunan bu istatistikte benim dikkatimi çeken şeyler ise ilk olarak cinsiyet farkı çok olsa da bence normal oranda bir fark ve bu farkın bu şekilde olması blog mantığının cinsiyet ayrımı olmaksızın sanki oturmuş gibi olması ve evli çiftlerin de azımsanmayacak kadar bir yüzdeliğe sahip olması. İkincisi ise katılım oranı ki bu en çok sevindiren bir diğer olay ; fakat şu var ki bunu herkes biliyor çoğu blog sahibi blogunu dereceye sokmak için hiç blog anlamayandan, farklı metotlarda kendi bloguna oy sağlamakta ki bu işte hiç temiz bir seçim olmamasını sağlıyor. Bence oluşturulacak jürinin blog konusunda bilgili olması, blog sahibi ve çoğunluklukla tanınan blogcularının oyunun daha farklı puan yapısına sahip olmasıdır. Çünkü blog sahipleri ki sosyal medya da çoğu kişinin tanıdığı blogcuların bu kadar tanınmasının sebebi ilk olarak uzun süreli yer alması ve artık bir şeyleri daha iyi bilmesidir. Bence bu kişiler kaliteli blogları ayırt etmektede de daha rahat bir karar verebilir.

Ayrıca blogların kategorilerinde değişiklik için bir anket yayınlanmış. Burada yer alan anket ile kategori konusunda fikir beyan edebiliyorsunuz. Her sene kategori sorunu oluyor ve bu bence bu sene çözülecek gibi. Çünkü bazı kategorilerde aşırı yığılma var ki bu da bize zor  bir seçim olmasını nenden oluyor. Ayrıca bana kalsa her blogun katılmasına izin verilmemeli. Çünkü blogların önce bir ön eleme geçirerek ikinci tur oylama ile asıl ödül sahipleri bulunmalı. ani ilk turda belli bir sıralama üstünde kalan bloglar katıldıkları kategorilerden belirli blog sayısına göre 2. tura çıkmalı ve burada ya bilgli blog sahipleri ya da tekrar halk oylamasına geçilmeli diye düşünüyorum.

Birde yarışma da ufak da olsa bir maddi ödül olsa fena olmaz. Ya da hosting desteği, tasarım desteği gibi bloglara ufak yatırım yapılsa sonuca göre buda blogların kalitesinin artmasına neden olur 🙂

Tabi birde oylama süresi var ki o en sancılısı. Onu biraz daha basit ve kolay yolla yapabilirlerse bence çok güzel bir ödül olacak. Umarım bu sene hakeden bloglar ve kaliteli bloglar ödülü alırlar. Kayıtlar eylül ayında açılacak olan yarışma için bence kendinizi biran önce hazırlamaya bakınız 🙂

5 Comments

  1. Cem Akkılıç avatarı Cem Akkılıç dedi ki:

    Devletin bu işe ciddi şekilde el atmasının zamana gelmedi mi? Bu adamlar ne kadar para indiriyorlar ceplerine? Ne kadar vergi veriyorlar? Her yıl yaptıkları bu organizasyondan tahmini 50.000 Euro parayı cebe indirirken, kendi belirledikleri kanıtlanmış olan birkaç blogcuya uyduruk ödüller veriyorlar. Blogculuk gelip geçici bir heves olduğu için her yıl yeni blogcu bulmakta zorlanmıyorlar. Mesela 2 yıl önceki yarışmaya katılan tüm blogları inceleyin… Sahiplerinin yazı yazmayı çoktan bırakmış olduklarını görürsünüz.

    Bizim millet zaten bu tip şeylere bayılır. Yarışma heyecanı, ödül mödül dedin mi zargana gibi atlar!..

    Organizatör Eray Endeş isimli şahıs ortalıkta başarılı girişimci pozlarında caka satıyor. NTV’de çalışıyorum diyor. İyi ama NTV neden bu ödülleri duyurmuyor?

    Çünkü kanalda biliyor bu işin uyduruk olduğunu.

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Geçen sene reklam filmleri NTV yayınlandı..

  2. kemalcan avatarı kemalcan dedi ki:

    bizi bırak asıl senin hazır olman lazım orhan abi 🙂

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Desteklerinizle 😀

  3. Bilgisever.net avatarı Bilgisever.net dedi ki:

    Merhaba ahmet bey, yazı için teşekkürler, sonuna kadar büyük bir zevkle okudum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir