Araçlara Varsayılan Hız Sınırı Gelebilir

Bildiğiniz gibi araçların hızını trafikte tabelalarla kontrol ediyor ve araçların cinsine göre ne kadar hızlı gidebileceğinizi belirliyoruz. İnsan faktörü işin içine girince elbette bu kontrol de zor oluyor. Ya arabaların kendisinde hız sınırı olsaydı? Durum nasıl olurdu? Volvo konu üstünde çalışıyor. İşte araçlarla birlikte varsayılan olarak gelen hız sınırı konusu.

2021 yılında piyasaya çıkacak olan Volvo araçlarda uygulanacak hız sınırı 180 olarak belirlendi. Saatte 180 KM hızla ilerleyecek otomobiller ne kadar tercih sebebi olacak? Aracın daha hızlı gitmesi nasıl engellenecek? Elbette motor kapasitesi ve çeşitli yazılımlarla araçların hız sınırı belirlenebilir ama bunun aşılabilir bir sorun olabileceğini düşünüyoruz. Zira günümüzde bile yazılımla araçların torq değeri arttırılabiliyor.

Volvo’nun 2021 araçlarında uygulayacağı bu yenilik, trafik kazalarında ölüm oranını azaltmak amacıyla geliyor. İnsan bu hız sınırına nasıl uyacak, bu aracı nasıl kabul edecek emin değiliz ama tutarsa yaygın bir yenilik olarak karşımıza çıkabilir.

Araçlara Varsayılan Hız Sınırı Gelebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir