Android Telefona Hard Format Atmadan Virüs Nasıl Temizlenir?

Her geçen gün Android cihazlara virüs bulaşma ihtimali daha çok artıyor. İnterneti sonsuz bir deryaya benzetirsek o deryada bin bir çeşit varlık var. İşte teknoloji dünyasında da bunlara benzer virüsler var. Bu virüsleri temizlemek için çeşitli yöntemler var. Bunlardan bir tanesi de hard reset atmak. Ancak biz bu yazımızda hard reset atmadan nasıl temizleyeceğinizi anlatacağız.

fabrika-ayarlarina-dondurmeden-android-telefon-virusten-nasil-temizlenir

Cihazınızı temizlemek için aşağıdaki yolları deneyebilirsiniz.

Cihazınızda bir antivirüs yazılımı kurun!

  • Genel anlamda antivirüs yazılımları bu tür sorunları çözer. Eğer virüs çetrefilli bir şekilde cihazınıza bulaşmadıysa işiniz zor olmayacaktır. Hard resetten önce bu yolu deneyin ki boşuna uzun uzun işlerle uğraşmak zorunda kalmayın.

Telefonunuzu güvenli modda başlatmak sorunu çözebilir!

  • Eğer telefonunuzu güvenli modda başlatırsanız virüslü uygulamaların çalışmasını engelleyebilirsiniz. Üçüncü parti uygulamalar dediğimiz uygulamaların çalışmasını engelleyen güvenli mod virüs sorununuzu çözebilir.

Temizlik uygulamaları kullanabilirsiniz.

  • Eğer yukarıdaki iki sorun sorununuzu çözmediyse temizlik uygulamalarından faydalanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Clean Master, C Cleaner gibi… Bu tür uygulamalar cihazınızda ne kadar dosya, yazılım, uygulama varsa hepsini ayrıntılı bir şekilde tarar. Zararlı olanları temizler. Ayrıca cihazınızdaki gereksiz, kullanılmayan dosyaları da temizler.

Bu çözümler sorununuzu çözmediyse telefonunuza hard reset atabilirsiniz.

One Comment

  1. Ceymen avatarı Ceymen dedi ki:

    Güzel konu. Değerli paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir