Twitter da Belli Bir Kişiye Özel Tweet Atmak

Twitter’da belki de en sık kullanılan Tweet atma yöntemlerinden biridir. İlk başta bunun özel mesaj ya da diğer ismiyle direkt mesaj olmadığını söylemekte fayda var. Nasıl yapıldığını, ne amaçla yapıldığından bahsedip daha sonra uyarılarımızı yapalım.

Belli bir kişiye mesaj atmak için @ işaretini kullanırız. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi Ahmet Orhan’a mesaj atmak için @aorhan şeklinde bir kullanım yapıyorum. @aorhan Ahmet Orhan’ın Twitter ismidir. Ve bu ibarenin geçtiği her mesaj Ahmet Orhan’ın twitter panelinde Bağlan kısmındaki Bahsedenler bölümünde görünecektir.

Twitter da Belli Bir Kişiye Özel Tweet Atmak

Bu tür mesajların amacı sohbet etmek, gönderme yapmak ya da özel olduğunu göstermek içindir. Topluluk arasından sadece ona seslendiğinizi anlatmak için yaparsınız. Bunu kullanmadan sadece ismini yazarsanız o kdar Tweet arasında görmesi imkansızlaşacaktır. Oysa @twitterismi şeklinde gönderdiğiniz Tweetleri diğerlerinden basit bir şekilde ayırabilecek.

Bu mesajları herhangi biri görebilir. Bunu direkt mesaj ile karıştırmayın. Bu tür Tweetler hem sizin hesabınızda hem de Tweeti gönderdiğiniz kişinin hesabında görünür olacaktır. Sizi takip edenler ve onu takip edenler bunu görebilir. Bu yüzden direkt mesajla yazacağınız şeyleri bu şekilde kişiye göndermeye çalışmayınız. Tweet yazarken oraya tek bir Twitter ismi yazmanıza da gerek yok aynı şekilde boşluk bırakarak istediğini kadar kişiye seslenebilirsiniz.

One Comment

  1. banu avatarı banu dedi ki:

    peki Tweet attığımız kişiyi takip etmiyorsakta attığımız tweeti görürmü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir