Telefonunuzu Daha Hızlı Şarj Etmek İçin İp Uçları Veriyoruz

Telefonlarımızın şarjları ne kadar hızlı bitiyorsa o kadar hızlı şarj olsun istiyoruz. ancak bazı püf noktaları kaçırıyoruz. Bu yazıda bu noktalara değineceğiz.

235748

Öncelikle şarj olurken telefona dokunmayın ve sürekli şarjım kaç olmuş diye bakmayın.

Eğer bu şekilde yaparsanız sürekli ekran ışığınız yanmak zorunda kalacak ve ayrıca pikselleriniz enerji harcayacaktır. Bu nedenle yavaş bir şarj söz konusu olacak.

Telefonu uçak modunda şarj edin.

Uçak modu telefonunuzda şarj tüketen unsurları kapatır. Bu nedenle uçak modunu açıp şarj etmek fark edilir derecede şarj sürenizi kısaltacaktır.

Taşınabilir şarj aletleriyle şarj etmek.

Yani power bank denilen icatları yanınızda taşımak çok işe yarayacaktır. Çünkü yanınızda power bank varsa şarj süresi sizin için önemsiz olacaktır.

Gücü yüksek USB adaptörleri kullanın.

Gücü yüksek USB adaptörleri ne yapar? Prizden gelen akım adaptörde düzenlenir. Adaptör size ne kadar hızlı elektrik verirse o kadar hızlı şarj edersiniz.

Şarj için üçlü kullanmayın, prizleri tercih edin.

Şarj esnasında aracı kullanmamak çok önemlidir. Üçlü ve buna benzer aparatlar kullanırsanız telefonunuz daha yavaş şarj olur. Elektriğin ana kaynağından şarj etmenizi öneririm.

Eğer bunlara dikkat ederseniz telefonunuz daha hızlı şarj olur.

One Comment

  1. yuxeldesign avatarı yuxeldesign dedi ki:

    Uçak modu değilde direk kapatarak gece yatmadan takıp sabah kalkınca çıkarıp tüm gün çok iyi kullanım süresi alıyorum. uzun süre şarjda kalmıyor telefon. kalsa bile akım şarj dolunca kesildiğinden sorun olmuyor. uygun bir şarj aleti alırsanız yada orjinal işinizi görür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir