Telefonlara Doğru Şarj Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonların en büyük sorunlarından bir tanesi şarj sorunudur. Onları sürekli şarja takarız. Hatta prize yakın yerlerde oturmaya gayret gösteririz. Nedense cihazlarımızın şarjı bir günü zor çıkartır. Akıllı cihazların şarjını ne yapalım da cihazın şarjı daha uzun gitsin? Eğer doğru şarj yaparsanız cihazınızın şarjı normalden daha uzun sürede bitecektir. Peki, nasıl?

Öncelikle telefonu doğru şarj etmenin yollarını bilmelisiniz. Telefonu doğru şarj etmek için şarj zamanını iyi ayarlamalısınız. Örneğin telefonu taktınız ve iki saat sonra doldu dedi. Hemen çıkarttınız. 5 dakika sonra % 99’a düşecektir ve gerisi gelecektir. Hızla düşmeye devam edecektir. Burada şarjın sırrı biraz uzun zaman şarjda kalması. Size doldu uyarısını verdiği an telefonun bataryası tamamen dolmuyor. Size % 100 gösteriyor, ama içinde daha bir sürü yer var. O nedenle yatarken şarja takın ve sabah olunca çıkartın. Yatarken takmazsanız bile taktığınız zaman uzunca bir süre şarjda kalsın. O zaman telefonunuzun şarjı hemen bitmeyecektir.

sarj

Doğru şarj etmek bazen telefonu kapalı bir biçimde şarj etmeyi gerektirir. Kapattığınız zaman telefon sadece şarj etmekle meşgul olur. Ancak telefon açık olduğunda bir yandan şarj etmeye çalışır, bir yandan da ettiği şarjı tüketir, arka planda uygulama çalıştırır, Wİ-Fİ açık olur, olmazsa sim kartınız sinyal alırken telefon şarj harcar. Bir sürü yerden tüketim var. Ancak telefon kendini yine de sürekli yenilemeye çalışır. Bu nedenle ya uçak modunda ya da kapalı iken şarj etmek en iyisidir ve doğru şarjı temelidir.

Aslında başta söylemem gereken bir hususu burada söylemek zorunda kalıyorum. Orijinal şarj cihazı doğru şarjın en temel yapı taşıdır. Hem tehlikeyi azaltır, hem de daha iyi şarj eder. Çakma şarj cihazlarında patlama, yanma gibi olaylar meydana gelir. Bu nedenle orijinal şarj cihazını kullanmanız tavsiye edilir.

Telefonu doğru şarj etmek için bu yolları deneyebilirsiniz. Eminim şarjınız daha uzun süre siz idare edecek, ayrıca telefonunuz daha az yıpranacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir