Tekla Structures Programı (X-STEEL)

Tekla structures programı, çelik ve betonarme modelleme, proje yönetim modülü, yapı bilgi sistemi modelleme (BIM), çelik detaylandırma, prefabrik beton detaylandırılması ve bütünleştime olmak üzere altı bölüme ayrılan profesyonel tasarım programıdır.

Proje yönetimi, belirli bir projenin hedef ve amaçlarına ulaşıp bitirilmesi için kaynakların planlanması, organize edilmesi, tedarik edilmesi ve yönetilmesi disiplinidir. Projelerin belirli başlangıç ve bitiş tarihi olmasına rağmen esneklik payıda vardır. Dolayısıyla, projelerin sürekli tekrarlanmasından doğan kalıcılığı, işletmelerdeki farklılıklar projelerin oldukça farklı  yönetilmesine neden olur. Tekle structures’deki proje yönetimi, proje ilerleme durumunun görülmesi için görsel işlevselliği içerir. Programın kullanıcıları proje içindeki bilgileri içerisine girilmesiyle proje yönetilebilir. Tekla structures içindeki inşaat proje yönetimi modülü içindeki iş ve işlem bilgilerini özelleştirilmiş görünümler oluşturabilir. Projenin geçmişini grafiksel yada metinsel biçime dönüştürerek kullanıcıya sunabilir. Tekla structures teknolojisinin sunmuş olduğu görüntü işlevselliği sayesinde çelik/prefabrik betonarme projelerde yapısal yapı bilgi modelleme (BIM) sistemi sayesinde, modeller kargaşalıktan çıkarılıp sadeleştirilmekte ve proje tasarımını kolaylaştırarak her türlü modelin oluşturulmasına imkan sağlar. Tekla structures programı akıllı çelik detaylandırılması sayesinde hem imalatçı hemde montajcı teknik elemana oldukça kolaylıklar sağlamaktadır. Ayrıca çelik/prefabrik betonarme/beton entegreleriyle de bütünleşik çözümler sunabilmektedir. Bu çözümler içerisinde inşaat sektöründe önemli yer tutan maliyet miktarıda hesaplanabilmektedir.

Tekla structures yazılımı FLEXnet lisanslama sistemini kullanır. Bu sistem aktivasyon tabanlı bir yüzer lisans sistemidir. Bu lisans ile teknoloji lisanslama seçenekleri genişlemekte ve tekla structures in izinsiz kullanımı engellenmektedir. Aktivasyon tabanlı lisanslama geleneksel lisans dosyası tabanlı lisanslama farklı ve kullanışlıdır. Bu lisanslama tek bir kullanıcıya hizmet edebildiği gibi bir çok kullanıcıyada kullanma imkanı sağlamaktadır. Kesinlikle programın lisanslı kullanılmasını önermekteyim.

Bu içerik Volkan Atabey tarafından aorhan.com için hazırlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir