Spotify ile Müzik Keyfi Bir Başka

Spotify Dünya Genelinde kullanılan ve büyük bir arşive sahip olan en iyi nitelikte ücretsiz müzik dinleme servisidir.  Birçok ülkede yaygınca kullanılan ve ülkemizde de yakın bir zaman önce Türkçe servis ağını kurarak kullanıcılarına hizmet sağlayan Spotify ile müzik keyfinin doruklarına çıkacaksınız.

1

Türkiye’de ofis açarak 10 kişilik bir ekiple çalışamaya başlayan Spotify, Türkiye Direktörlüğünü Ergül Çivi, İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürünü ise Gökhan Şahin olarak belirledi. Spotify oldukça eğlenceli bir arayüze sahip sizin o anki durumunuza göre müzik seçimi yapmanızı ve ruh halinize göre sizi eğlendiren bir yapı oluşturulmuş, ayrıcada diğer birçok servis’e göre oldukça kullanışlı.

2

Çevrimiçi ve çevrimdışı müzik dinleme imkanı sunan Spotify’a artık herhangi bir VPN  kullanmadan Türkiye’den  ücretsiz olarak üye kaydı almaya başladı.  Spotify Dijital Müzik Ticaret LTD. ünvanıyla Türkiye’ye adın atan şirket, 28 ülkede yayın yapıyor ve 20 milyon şarkı ile kendini “dünyanın en büyük müzik platformu” olarak tanıtıyor.

Spotify  Nasıl Kullanılır?

 

3

Spotify Bilgisayar, Cep telefonu, Tablet ve ev eğlence sistemlerinin tamamında kolaylık ile kullanılabilir. Her alet için özel olarak geliştirilmiş arayüz sayesinde sorunsuz ve kesintisiz bir müzik keyfi ile iç içe olacaksınız.  Spotify’ın 6 milyondan fazlası ücretli olmak üzere 24 milyonun üzerinde aktif üyesi bulunuyor. Spotify’ın ayrıca 300 bin plak şirketiyle anlaşması bulunuyor. Türkiye’de MÜYAP ve diğer paylaşlarla gerekli anlaşmaları imzalayan Spotify ince bir ustalık ve titizlikle Türkiye pazarında yerini almaya hazırlanıyor.

Oldukça kullanışlı ve şaşırtıcı bir arayüze sahip olan Spotify, İstediğiniz müziği size anında buluyor. Ruh halinden emin olamayan ve ne dinleyeceği hakkında bir fikri olmayan kullanıcıları içinse geliştirdiği sistem sayesinde eski ve yeni koleksiyonlar arasından en çok tercih edilen müzikleri size otomatik olarak dinletiyor.

Belli tarzların dışına çıkmayan ve standart bir moda sahip insanlar için kendi çalma listelerini oluşturma imkanı sağlayan sistem, Arşivlerini modlara göre ayırmayı ve ruh halinize göre sizin seçtiğiniz ve sizin istediğiniz müzikleri size kesintisiz ve mükemmel bir kalitede sunuyor.

Sevdiğiniz grupları, müzisyenleri olağanüstü arayüzü ile sizlerle buluşturuyor. Onları takip etmenizi ve onlarla iç içe olmanıza imkan tanıyan Spotify, En sevdiğiniz müzikleri sosyal medya ortamlarında anlık olarak paylaşmanızı sağlıyor.

7

 

Ben müzik arayamam, müzik beni bulsun diyenleri de düşünen Spotify kendisi tarafından kullanıcılara hizmet sağlayan radyosu ile her tür müziği kullanıcıları ile buluşturuyor.En yeni, En popüler ve hiç duymadığınız melodileri sizlerin dillerine dolamak için gece gündüz yayın yapıyor…

Özelleştirilmiş radyo yapısı ile sadece kendi tarzınızda yayın yapan radyolara bağlanarak, sizin tarzınızı yansıtan müziklerle sizleri buluşturuyor.

Spotify ile nasıl müzik indirilir ?

Spotify ile müzik indirebilmek için öncelikle Spotify‘in kendi programını kurmalı ve ardından Spotydl adı verilen programı indirerek kurulumunu gerçekleştirmeniz gerekiyor. Spotify müzik dinleme servisi ile bağlantılı olarak çalışan program müziklerinizi Spotify sunucularından sorunsuz bir şekilde indirmenizi sağlıyor. Ayrıca müzik indirirken sanatçıların telif haklarını da korumuş oluyorsunuz…

Peki bu işlemleri nasıl yapacağız ?

Yukarıda ki resimde gördüğünüz üzere Spotify ve Spotydl programları açık. Her iki programına açarak yan yana konumlandırıyorum. Ardından Spotify programının sol üst tarafında ki ara bölümünden istediğiniz sanatçının adını veya eserini yazarak müziklere erişiyorsunuz ardından indirmek istediğiniz müziği bularak mauseden sol tık ile tutarak Spotydl programının üzerine getirip bırakıyoruz. Bütün indireceğimiz şarkılarda aynı işlemi yaptıktan sonra  Spotydl programının sağ üst tarafında bulunan download butonuna tıklayarak indirme işlemini başlatmış oluyorsunuz.

İpod ve Mobil’e Aktarım

Spotify’ın arayüzünün oldukça kullanışlı olduğunu söylemiştik. Resimde de görüldüğü üzere İpod cihazınıza MP3 Aktarımı yapabilir yada cihazınızı kablosuz ağa bağlayarak Spotify İphone ve Android uygulamaları ile mobil cihazınıza MP3 aktarımı gerçekleştirebilirsiniz.

Üyelik Tipleri

8

Spotify 3 farklı üyelik tipi sunuyor.
1: Ücretsiz Üyelik; Müziklerinizi bilgisayarınızdan dinleyebileceğiniz, reklam gösterimleri bulunan üyelik tipi
2: Unlimited Üyelik ; Müziklerinizi bilgisayarınızdan dinleyebileceğiniz, reklam gösterimi bulunmayan üyelik tipi
3: Premium Üyelik; Müzikleri Bilgisayar, Ipod ve Mobil Cihazlarınıza yükleyerek, çevrimdışı dinleyebilmenize olanak sağlayan, reklam gösterimi bulunmayan üyelik tipi. Ayrıca Spotify  yeni üye olan tüm kullanıcılara 1 aylık ücretsiz premium üyelik fırsatı sunuyor.

Nereden Kayıt Olabiriz ?

https://www.spotify.com/tr/  adresine girerek Spotify’i Edin butonuna tıklayarak üye olabilirsiniz.  Ayrıca Facebook hesabınız ilede spotify’e bağlanarak kullanabilirsiniz.

Ekran Alıntısı

 

Nereden İndereceğiz ?

Spotify ve Spotydl programını resmi web sayfasından ve tamindir.com adresinden indirebilirsiniz.

Ekran Alıntısı

Spotify İndirme Adresi;

Spotify Müzik Programını İndir.

Spotydl İndirme Adresleri;

Spotydl Müzik indirme Programı MAC  için.
Spotydl Müzik indirme Programı Windows için.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir