Mozilla Firefox’tan Yandex Ayarlarını Kaldırmak

Hiçbir program kullanmadan Mozilla Fşrefox’tan Yandex’in elementlerini kaldırmak istiyorsanız makalemizi okumalısınız. Mozilla Firefox’un son sürümü 21 idi. O sürüm zaten otomatik olarak Yandex’in elementleri ile geliyor. Sizin herhangi bir şey yapıp yüklemenize gerek yok. Öyle de olabilir. Bazı şeyler yükleyebilirsiniz. O şekilde de Yandex’in elementleri Mozilla Firefox tarayıcınıza bulaşmış olabilir. Onun çaresi de bu makalede.

Yandex’i sevmiyor olabilirsiniz. Görünüm bakımından hala ben alışamadım. Adına da alışamadım. Yıllarca Google’ın arama motorunu kullandıktan sonra şimdi Yandex’i kullanmak insana biraz tuhaf geliyor. Siz de benim gibi düşünüyorsanız o zaman nasıl kaldıracağınızı anlatayım.

İlk olarak Mozilla Firefox tarayıcınızı açıyorsunuz. Mozilla Firefox tarayıcınızı açtıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelmesi lazım. Orada küçük bir alan var. Tarayıcının sağ tarafında. Arama motoru gibi bir yer. Orada sizde muhtemelen Yandex yazıyor. Çünkü Yandex’te kurtulmak için bir çare arıyorsunuz ki bizim makalemize ulaştınız. Oraya bir defa tıklayıp arama motorlarını çıkartın. Sonra en alt kısımda zaten sizin de göreceğiniz gibi “arama motorlarını yönet” yazıyor. Oraya tıklayacaksınız. Bütün işi burada çözeceksiniz.

Oraya tıkladıktan sonra karşınıza Mozilla Firefox tarayıcınızda bulunan arama motorları çıkacak. Daha sonra Yandex’in üzerine bir defa tıklayacaksınız. Sonra aşağıda gördüğünüz gibi sağ alt köşede kaldır butonunu göreceksiniz. Kaldır butonuna tıkladığınız zaman Yandex Mozilla Firefox’tan tamamen kalkacak. Bir daha Mozilla Firefox gibi bir arama motoru başınıza bela olmayacak. Tabi siz bir şeyler indirip tekrar bulaşmasına fırsat vermezseniz. Ancak hiç fark etmez. Siz yine yukarıda anlattığımız gibi bu işi çözebilirsiniz.

2

Google’ı bırakamama nedenlerimiz vardır. Mozilla’da Yandex kurulmuş, neden kaldırıyoruz? Onu sevmiyoruz. Çünkü hala Google kadar olabilmiş değil. Bu nedenle de onu kaldırıyoruz. Mesele Google’ın mailine sahipseniz onunla nerede oturum açarsanız açın kendi bilgisayarınızı kullanıyormuş gibi her şeyi yerli yerinde bulursunuz. Hatta yer imleri çubuğuna kaydettiğiniz siteleri bile. Bu derece senkronizasyon özelliği gelişmiştir. Yandex’i kaldırmaya çalışmamızın nedenlerinden bir tanesi de budur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir