iPhone’ların Arkasından Gelen Tıkırtı Sorunu

iPhone 6 ve sonrası cihazlardan gelen tıkırtı sesi hakkında bilgi vereceğim. Birçok insan bu sorun yüzünden cihazlarını servise göndermiştir. Hatta değişim umuduyla gönderenler daha çoktur. Ancak bu sorun yüzünden değişim yapılmamaktadır. Apple’ın dilince bu bir sorun da değil aslında.

iPhone'ların Arkasından Gelen Tıkırtı Sorunu

Cihazın arkasında yer alan Apple logosunun orayı kulağınıza denk getirin. Sağa sola doğru sallayın. Hızlıca salladığınızda tıkırtı geldiğini duyacaksınız. Bilmeyenler bu sebepten dolayı telefonlarını servise göndermiş olabilir. Ancak servis bu konuda yardımcı olamıyor. Çünkü tıkırtı bir sorun değil. Arka taraftan gelen tıkırtı onlara göre kamerada yer alan odaklama elemanından geliyor. Bizzat ben de bu sorun yüzünden 15 gün telefon değişikliği yapmak zorunda kaldım. Ancak hiçbir çözüm üretilmeden telefonum geri gönderildi. Yapılan açıklama kamerada yer alan odaklama elemanı oynar vaziyette olduğundan sallandığı zaman tıkırtı yapabiliyormuş.

Anlatılan durum bana her ne kadar mantıklı gelse de diğer cihazların kameralarında otomatik odaklama elemanı var. Neden onlardan bu tür bir ses gelmiyor? Bu şekilde telefonu kullanmaya devam edeceğim. Eğer bu tür bir sorunla karşılaşan varsa bizimle yaşadığı süreci ve düşündüğü çözümü paylaşabilir. Ayrıca iPhone 6 ve sonrası cihazlarda böyle bir tıkırtı yok diyen varsa onlar da bizlerle düşüncelerini yorum aracılığıyla paylaşabilirler.

4 Comments

  1. Sefa yıldız avatarı Sefa yıldız dedi ki:

    İphone 7 var bende kulagıma bilmeden kodum ses geliyor cıcırtı gibi ıphone logosunun tam kamera kısmından geliyor zarar verecek bişey degilse sorun olmaz ya

  2. Melih avatarı Melih dedi ki:

    7 Plus kullanıyorum aynı olay bendede var telefonu sallayınca telefonun arkasında içinde sanki minik bir vida varmışta küçük bir alanda sıkışmış sağa sola çarpıyormuş gibi bir ses geliyor sallayınca*. ( telefona geçtiğimiz haftalarda yeni batarya taktırmıştım adam takarken içini açtı acaba eski haline döndüremedi mi bir açıp kontrol etmek lazım ama donanımsal hiçbir sorun yok önemsiz bir ses ve düzeltilebilir )

  3. Barış avatarı Barış dedi ki:

    Aynı sorun bende de var iPhone 7 ama ne yapmam gerekiyor bilmiyorum telefon garantili

  4. mert avatarı mert dedi ki:

    iphone 7 kullanıoyurm aynı tıkırtı bende de var. bi arkadaşımın iphone 7sinde de duruma bakıp buraya durumu yazarım fakat muhtemelen gerçekten de bir sorun değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir