Google Chrome’da RAM Sorunu Nasıl Çözülür?

Google Chrome kullandığınız zamanlarda bilgisayarınız oldukça fazla RAM harcar. Bir tarayıcı bu kadar RAM harcar mı nerak ediyoruz? Ancak harcaması mümkün. Hangi nedenlerden dolayı harcar? Eğer bunu bilirsek Ram sorununu da bir nevi çözmüş oluruz.

Daha Chrome’u en başta kurarken dikkat edin.

 

Tarayıcının kurulumunu yaparken her şeye devam deyip bilmediğiniz şeyleri kurmayın. Bu durum tarayıcıya ekstradan yük yüklemekten başka bir işe yaramaz. Sadece Chrome’u kurun yeter.

En güncel olan sürümü tercih edin.Google Chrome'da RAM Sorunu Nasıl Çözülür?

Chrome’un her geçen gün geliştirilmeye çalışıldığını biliyoruz. Bu tür uygulamalarda her zaman en iyisi en güncel olanıdır. Chrome’u adres çubuğuna chrome://help/ yazarak güncelleyebilirsiniz.

Her uzantıyı kullanmayın.Google Chrome'da RAM Sorunu Nasıl Çözülür?

Her türlü uzantıyı yüklerseniz tarayıcıya yük binecektir. O da haliyle fazla bellek kullanacaktır. Her uzantı biraz daha fazla bellek demek. Bu nedenle kullanmadığınız uzantıları mutlaka kaldırın.

Facebook otomatik video oynatma özelliğini devre dışı bırakın.Google Chrome'da RAM Sorunu Nasıl Çözülür?

Bildiğiniz gibi Facebook’a PC’den girdiğinizde artık video otomatik oynatılabiliyor. Ayarlardan bu özelliği değiştirme şansınız var. Hem kota kullanımı bakımından hem de Chrome’un fazla RAM kullanmaması için bu özelliği kapalı tutmanızda fayda var.

Bu küçük ayrıntılara dikkat ettiğiniz zaman Chrome’un eskisinden daha az bellek kullandığını göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir