Google Chrome Kullanırken Kısa Yoldan Ekran Görüntüsü Alma

Eğer tarayıcıda sık sık ekran görüntüsü almanız gerekiyorsa yazımızda anlatacağımız yöntemi deneyerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Basit bir eklenti yardımıyla hızlı bir şekilde ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Screenshot

Google Chrome’un mağazasından indireceğiniz basit bir eklenti ile ekran görüntüsü almanız daha kolay olacak. eklentinin adı LightShot. Bu eklentiyi edinin. Ardından sağ üst köşede eklentiler kısmında mor renkte bir tüy belirecek. Eklentinin simgesi bu. Bu simgeye Chrome kullanırken tıkladığınız zaman hemen Chrome’da yeni sekme açılacak. Bu sekmede bir önceki sekmenin ekran görüntüsü olacak. Size ekran görüntüsü almak istediğiniz alanı belirleyin diyecek. Farenin sol tuşuyla alanı belirledikten sonra alt kısımda kaydet butonu var. Ona tıkladığınız zaman istediğiniz yere kaydetmek imkanının size sunacaktır.

Bu şekilde ekran görüntüsü almanız yarı yarıya kolaylaşır. Ayrıca sonradan kırpma derdinde olmayacağınız için zamandan kat kat kar etmiş olursunuz. Eklentiyi edinmek için bu bağlantıdan faydalanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir