Fraps Nedir, Nasıl Kullanılır?

Fraps bilgisayarın ekranında yaptığınız her şeyi video şeklinde kaydetmeye yarayan bir programdır. Fraps programını indirmek için buraya tıklayın.

Program indiyse yapacağınız şeyler çok kolay. Yukarıda yapabileceğiniz 4 ayar mevcut. Birincisi genel ayarlar. İkincisi FPS ayarları. Üçüncüsü çekeceğiniz video ayarları, dördüncüsü ise fotoğraf çekme ayarı. Oyun içine girdiğiniz zaman çalıştırabileceğiniz bu program kaliteli video kayıtları yapabiliyor. Movies bölümüne girdiğinizi zaman asıl sizi ilgilendirenleri göreceksiniz.

Movies bölümünde gördüğünüz gibi “video capture hotkey” alanı var. Bu alan videoyu başlatacağınız tuşu gösteriyor. Değiştirmeniz mümkün. Yukarıda “folder to save movies in” bölümü bulunuyor. Burası da videoların nereye kaydolacağını belirtir. Orayı değiştirebiliyorsunuz. Örneğin ben masa üstünü seçtim. Normalde programın kurulu olduğu yere gider. Orası da disk c alanıdır. Daha sonra yapabileceğiniz ayarlardan video kalitesi ayarları var. Fps modu videonun kalitesini gösterir. 60 fps en yükseğidir. İsterseniz aşağıdaki boşluğa istediğiniz kaliteyi yazabilirsiniz. Yan tarafta da “full-size ve half size” ayarları var. Half size dediği yarım ekran anlamında. Size zaten boyut manasına gelir. Full size de tam ekran manasında. Oradan istediğiniz ayarı yapabilirsiniz.

Fraps kullanımı bu kadar. Kolaylıkla kullanabileceğinizi düşünüyorum.

One Comment

  1. Ali Yalçın avatarı Ali Yalçın dedi ki:

    Fraps adını geçenlerde bir eğitim videosu izlerken duymuştum. Merak edip daha sonra bakayım diye not etmiştim. Okuyup öğrendim bende bir kaç video çekmiştim Camtasia ile 1-2 tane de Fraps ile çekeyim bakalım nasıl olacak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir