Facebook Profil Linki Belirleme

Facebook Profil Linki BelirlemeFacebook hesabını ilk aldığımızda genellikle profil linkimiz anlamsız karakterlerden oluşmaktadır. https://www.facebook.com/profile.php?id=5647535432465796465 gibi. Böyle bir profil linkini kullanmak istemeyiz. Hem bize hem de profilimizi paylaşmak istediğimiz yerlerde gören insanlara karmaşık gelecektir. Facebook profillerimiz için profil linkimizi, diğer adıyla profil URLmizi düzenlememize izin veriyor.

Facebook’a giriş yaptıktan sonra https://register.facebook.com/editaccount.php bu adrese giriş yaparak gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz. Girdiğimiz sayfada kullanıcı adı kısmının yanında yazan düzenle linkine tıkladığımız zaman https://www.facebook.com/düzenlenebiliralan şeklinde karşımıza çıkacaktır. Düzenlenebilir alana istediğimizi yazabiliriz; ama Facebook kurallarına göre ismimizi yazmalıyız. İsmimizi yazmadığımız taktirde sahte hesap uygulamasından küçükte olsa hesabımızın kapatılma tehlikesi var.

Söylenmesi gereken diğer bir nokta ise bu değişikliği sadece bir kere yapabiliyor olduğumuzdur. Bunun için dikkatli olmalıyız. Ayrıca yazdığınız isim kullanımdaysa onu olamazsınız. Örneğin https://www.facebook.com/aliyilmaz şeklinde almak istiyoruz. Aliyilmaz kısmı kullanımda ise alamayız. Değişik kombinasyonlar denemeliyiz. ali.yilmaz ya da yilmazali ya da yilmaz.ali gibi…

Yakın zaman önce Facebook e-posta uygulamasına geçti biliyorsunuz. Facebookta bulunan her hesaba özel bir e-posta mevcut. Bunu yine yukarda verdiğim linkten görebilirsiniz. Bu e-posta profil isminize göre değişmektedir. Düzenlenebilir alanı en yaptıysanız e-postanız ona göre değişecektir. E-postanıza gönderilen maillere Facebook mesajlar bölümünden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir