Denuvo Nedir? Ne İş Yapar?

Kısa zaman önce belki duymuşsunuzdur. Eğer duymadıysanız 2016 yılı içerisinde mutlaka duyacaksınız. Denuvo’nun ne iş yaptığını ne işe yaradığını mutlaka öğreneceksiniz. Ancak ben size farklı bir konu vesile olmadan anlatmak istedim.

Denuvo

Denuvo nedir?

Oyunlar Securom ve filmler için de Screed Pass gibi teknolojileri kullanan bir sistemdir. Bu teknolojileri neden kullanıyor? Bu teknolojileri kullanmasının sebebi kaçak oyun veya film izleme yöntemine son vermek istemesi. Oyun veya filmin yapımcıları denuvodan yardım isterlerse kopyalama veya korsan kullanım oldukça zorlaşıyor. Şu anda sayılı oyunda kullanılan denuvo sisteminin kullanıldığı oyunları korsan oynamak mümkün olmuyor. Örneğin reloaded, 3DM gibi crack grupları oyunları piyasaya çıktıktan kısa bir zaman sonra piyasaya korsan olarak sürüyorlardı. Ancak denuvo kullanıldığı zaman bunu yapamayacaklar. En azından kısa bir zaman sonra yapamayacaklar. Bu zamana kadar denuvonun sistemini sadece Çinli bir crack grubu olan 3DM kırabildi. Kırmak da 6 ay sürdü.

Keşke yapımcılar bu sistemi kullanmak zorunda kalmasalar. Keşke biz de korsana bu kadar meraklı olmasak.

2 Comments

  1. oyuncu avatarı oyuncu dedi ki:

    bu da kırılır. pc de kırılamayacak sistem yoktur. algoritmasını çözerler 6 ay 1 haftaya düşer. keşke oyun firmaları bu kadar aç gözlü olmasa ve oyunlarda 230 liralardan çıkmasa da biz de alsak.

  2. teknikbilimler avatarı teknikbilimler dedi ki:

    bende internette bu bilgileri arıyordum gayet güzel olmuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir