Çin Alışveriş Siteleri [Aliexpress Benzeri Siteler]

Günümüzde aldığımız ürünlerin %90’ı Çin alışveriş sitelerinde çin menşeili ürünler oluşturuyor. Ucuz iş gücü nedeniyle kaliteyi de azaltan çin ürünlerine ise talep oldukça fazla. Artık kalite değil işlevselliğine baktığımız Çin ürünlerini de dışarıdan almak yerine kendimiz Çin’den getirtmeye başladık. Diyelim ki otomobiliniz için aksesuar alacaksınız. Alacağınız aksesuarların çoğu Çin yapımı olduğunu söylemek isterim. Bunları takma ücreti vs. ürün üstüne %200-300 gibi kar oranıyla satmaktadırlar. Hal böyle olunca iş başa düşüyor.

Sizlere nereden, nasıl Çin ürünleri alabileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Öncelikle çoğu siteyi gerek incelemem gerek ekndi alışveriş tecrübelerimden faydalanarak anlatacağım.

En İyi Çin Alışveriş Siteleri

1- aliexpress.com

Çin alışveriş siteleri içinde ve Çin’in en popüler ve Türkiye’den de en bilinen sitelerinden birisidir. Türkiye’de gittigidiyor.com’a benzemektedir. Satıcılar ve alıcıları buluşturan platformda bir çok ürün bulabilirsiniz.

Ayrıca sitede Türkçe dil desteği de mevcut. Buradan yapılan alışverişlerde özellikle yorumlara, puanlara bakınız. En yüksek puan ve yorum alan satıcılardan alışveriş yapmaya dikkat ediniz.

Çinden aldığım ürün videosu ve yazısı:

Yazı: En İyi Bluetooth Kulaklıklar

çin alışveriş siteleri
çin alışveriş siteleri

Site: https://tr.aliexpress.com

2- dx.com

Dealextreme Türkiye’de muadili hepsiburada.com’a benzemektedir. Çin alışveriş siteleri olarak bir çok çeşit ürün bulabilirsiniz. Özellikle  0.99 dolarlık ürünler çok dikkat çekmektedir. Bu siteden de alacağınız ürünlerin Çin kalitesinde olacağını unutmadan almanızı öneririm. Dealexterem ayrıca teknolojik ürünler ile de çok ön plandadır. Robot işleriyle uğraşıyorsanız biçilmiş kaftandır.

Site: https://www.dx.com

3- focalprice.com

Focalprice daha çok apple ürünlerindeki çeşitlilik ve fiyat konusunda uygunluğu ile bilinir. Eğer apple ürünleri kullanıyorsanız bu siteden bakmadan diğer sitelere bakmamınızı öneririm.

Site: https://www.focalprice.com/

4- gearbest.com

Teknolojik ürünlerin fazla olduğu bir sitedir. Saattir, kamera, aksiyon kameraları vs. çok fazla ürün bulabileceğiniz bir sitedir.

Site: https://www.gearbest.com/

Mobil Uygulamalar İle Çinden Sipariş

Wish ile geek ise mobil platformlardan uygulama ile alışveriş yapabileceğiniz uygulamalardır. Geek wish ile aynı firmaya ait ve wish altyapısını kullanıyor. Daha çok geek’te elektronik ürünler bulabilirsiniz. İki uygulama da Türkiye’de aktif olarak kullanılan uygulamlardır.

Wish’i buradan, Geek’i ise buradan inceleyebilirsiniz.

Mobil platformlarda uygulaması olan bu iki alışveriş sitesinin uygulamasını indirip kullanabilirsiniz.

Çin Alışveriş Sitelerinin Avantajları

Düşük Fiyatlar

Çin alışveriş siteleri, genellikle düşük fiyatlar sunarlar. Bu, tüketicilerin aynı ürünleri yerel mağazalardan daha ucuza alabilmeleri anlamına gelir.

Geniş Ürün Yelpazesi

Çin alışveriş siteleri, genellikle geniş bir ürün yelpazesi sunarlar. Bu, tüketicilerin birçok farklı ürünü tek bir siteden satın alabilecekleri anlamına gelir.

Alışveriş yapacağınız sitelerden aldığınız ürünler Çin ürünleri olduğu için ucuz ürünlerde oldukça kalitesiz ürünler görmeniz mümkün olabilir. O yüzden alırken iki kere düşünmenizde fayda var diye düşünüyorum.

Eğer aklınıza takılan sorular veya alışveriş sırasında yaşadığınız problem olursa buradan yorum olarak yazarsanız yardımcı olmaya çalışabilirim.

7 Comments

  1. bicümle avatarı bicümle dedi ki:

    çok uygun ürünler var evet ama malesef çogu elimize ulaşmıyor 🙁

  2. Erol Apaydın avatarı Erol Apaydın dedi ki:

    Zorda kalmadığınız takdirde internetten alışveriş yapmanızı tavsiye etmem.

  3. Serkan Yıldırım avatarı Serkan Yıldırım dedi ki:

    Hocam mesela aliexpress den farklı dükkanlardan 10 adet ürün alsam sağ salim gelir mi?

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Dükkandan dükkana değişir o konuda dikkatli olmalısınız. İyice araştırınız.

  4. Muhammed Mustafa Akşam avatarı Muhammed Mustafa Akşam dedi ki:

    Aliexpress ile onlarca ürün aldım. Bazı satıcılar gerçekten çok ilgili, ürün 30 günde gelecek gelmezse paranız iade dedi gelmedi itiraz açtım, gelince sipariş geçerseniz sevinirim dedi. 63. günde geldi ve siparişi geçtim açıklamaya ürün sonunda geldi yazdım göndermiş gibi onay verdi ben de onayladım.

  5. Hüseyin avatarı Hüseyin dedi ki:

    Hocam çok teşekkür ederim. Aliexpresten alışveriş lisstemi oluşturdum. Hayırlısıyla kredi kartımdan alışveriş yapcam.

  6. serhat avatarı serhat dedi ki:

    Gearbest de para iadesi yapmiyor. Gear puan benzeri bisi veriyor. Tavsiye etmem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir