Android Telefona Uygulama Yükleme

Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorsanız bu telefonu yeni uygulamalar yüklemeden kullanmak sanırım aptallık olur. Çünkü android telefonların uygulama yükleme ve silme kolaylığı ve uygulamalarla telefonlarınızı kendinize özgü kişiselleştirme imkanını sunmasından dolayı zaten tutulmakta diyebiliriz.

Android Telefona Uygulama Yükleme

Gelelim android işletim cihaza uygulama yükleme aşamalarını. Uygulamanızı 2 yolla yükleyebilirsiniz. Birincisi market üzerinden yüklemek diğeri ise SD kartınıza uygulama dosyasını atarak elle kurabilirsiniz.

Android markette binlerce uygulama kategorize olmuş şekilde bulmanız mümkündür. Beğendiklerinizi indir diyerek rahatlıkla kurabilirsiniz. Onun haricinde herhangi bir web sitede tanıtılan uygulamayı barkod yardımıyla ve yine barkod uygulamasını kullanarak telefonunuzun kamerasını barkodu okutarak anında o uygulamayı bulup indirmesini sağlayabilirsiniz.

Onun haricinde eğer kullanacağınız uygulama ücretli veya markette yer almayan uygulama ise ya da uygulama paketlerini kullanarak toplu olarak kurulum yapmak istiyorsanız SD kart üzerinden yüklemek pratik olacaktır. Öncelikle bu işlem için telefonunuzda bir SD kart bulunmalı ve cihazın arabirim kablosuyla bilgisayara bağlı şekilde olması lazım. Telefonunuz bilgisayara bağlandığında üstte USB depolama birimi şeklinde bir uyarı göreceksiniz. Buradan USB Uygulama birimini aç butonuna basarak SD karta bilgisayarınıza bağlanmasını sağlayacaksınız. Bilgisayarımda yer alacak SD kartınıza artık girerek oraya uygulama dosyalarını atabilirsiniz.

Android Cihaza Uygulama Nasıl Yüklenir?

Örnek olarak bir uygulama yüklemeyi göstereceğim. Skyfire uygulamasını telefona yüklemek için gerekli aşamaları beraber yapacağız. Telefonumuzun içindeki SD kartı artık gördüğümüze göre buraya “Dosyalarım” adlı klasöre giriş yapabiliriz. Onun öncesinde SD kart bağlantısını kapatabilirsiniz ya da telefonunuzu bağladığınız kabloyu çıkartmanız gerek ama tavsiye direk çıkartmayın bağlantıyı kesiniz.

Android Telefona Uygulama Yükleme

Uygulamayı yüklemeden önce ise Bilinmeyen kaynak yükleyeceğimiz için bu özelliği aktif etmemiz lazım bunun içinde; Ayarlar>Uygulamalar>Bilinmeyen Kaynaklar bölümünü işaretleyin. Eğer ki nereden işaretleyeceğinizi bilmiyorsanız, alt kısımda kalan görselleri takip edebilirsiniz.

Android Telefona Uygulama Yükleme

Android Telefona Uygulama Yükleme

Android Telefona Uygulama Yükleme

Android Telefona Uygulama Yükleme

Android Telefona Uygulama Yükleme

Daha sonra buradan kart bölümüne geçiyoruz üstteki ikonlardan sağdaki bölümdekine tıklayarak. Burada uygulamalar klasörünü bulup içine giriyoruz. Sonra uygulama dosyamıza tıklayarak açıyoruz. Bize yüklemek istediğimizi soracak. Yükle diyerek ilerliyoruz sonra bir uyarı ekranı gelecek, tamam dedikten sonra uygulamamız yüklenecek. İster yükler yüklemez oradan açabilir ya da menüye dönüp oradan açabilirsiniz.

Bahsettiğimiz konuyu görsel bir şekilde de izah edelim:

1- İlk olarak ana menü içerisinde bulunan “Dosyalarım” klasörüne giriş yapıyoruz.

Android Telefona Uygulama Yükleme

2- Burada karşımıza çıkan bölgeden “İndirilenler” seçeneğine tıklıyoruz.

Android Telefona Uygulama Yükleme

3- İndireceğimiz android paketini seçerek üzerine tıklıyoruz ve kurulum işlemine başlayarak tamamlıyoruz.

Android Telefona Uygulama Yükleme

 

Bu şekilde uygulamayı yüklemiş olacaksınız. Uygulamaları yüklerken market dışındaki uygulamaları güvendiğiniz kaynaklardan edinin ve yükleyin. Özellikle ücretli uygulamaları ücretsiz elde etmek isteyenler dikkatli olmalılar. Çünkü herhangi bir kötü yazılım içeren farklı bir uygulama ile telefonlarından olabilirler.

7 Comments

  1. Ferhat İmam avatarı Ferhat İmam dedi ki:

    Ben aşamaların hepsini eksiksiz olarak yaptım, ancak uygulama yüklenmedi diye hata veriyor. Bilgisayara indirdiğim hiçbir uygulamayı telefonuma yükleyemiyorum…

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Google Play’den indirmeyi denediniz mi? Genelde Google Play’den yüklenmeyen uygulamalar kabul edilmiyor. Güvenlik açısından daha iyi olması için bunu yapıyorlar. Ancak illa bilgisayardan indirip yüklicem derseniz şunu yapabilirsiniz. Tabi telefonun internete bağlı olması gerek. Google hesabınızın açık olduğu bir tarayıcıdan Google Play’e girin. istediğiniz uygulamayı seçin ve yükle deyin. Otomatik olarak telefonunuza inecektir. Eğer bunu da yapmazsanız telefonunuzun ayarlarıı değiştirin. Size şu uyarıyı verecektir. Ayralarınız Google Play dışında bir yerden uygulama indirmeye uygun değildir. Aynı yerde ayarlarınızı değiştirmenize yarayacak bir buton bulacaksınız. Ona tıklayıp ayarları değiştirin ve Google Play dışından da uygulama yükleyin.

  2. abdullah göçer avatarı abdullah göçer dedi ki:

    güzel anlatım olmuş.emeğinize sağlık

  3. isimsiz avatarı isimsiz dedi ki:

    bende sonuna kadar bişey yok son aşamada uygulama yüklenemedi diyo galaxy gio kullanıyorum ve sd kartta boş alan sıkıntısı yok

  4. isimsiz avatarı isimsiz dedi ki:

    telfonum yeni yaparsam birşey olmaz 😀 değil mi siz yaptınız mı

  5. barış konaş avatarı barış konaş dedi ki:

    özgür android forumundan indirebilirsiniizz…güvenilir

  6. Mustafa Güner avatarı Mustafa Güner dedi ki:

    Güzel Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir